Pressmeddelanden

De är vinnare av Östgötapriset 2017

På Länsförsäkringar Östgötas hållbarhetsseminarium ”Hållbara idéer för näringslivet” i Louis De Geer idag presenterades vinnarna av Östgötapriset 2017. Priset tilldelades fyra olika initiativtagare som alla, på olika sätt, bidrar till ökad trygghet och gemenskap i Östergötland. Förstapriset gick till Novahuset i Linköping för deras arbete med att stå upp mot övergrepp och ge stöd och rådgivning till personer som blivit utsatta.

Starka lokala initiativ nominerade till Östgötapriset

Nu står det klart vilka lokala initiativ som har nominerats till Östgötapriset och därmed har chansen att ta del av prissumman på 175 000 kronor. Östgötapriset lyfter fram och stöttar hållbara initiativ som bidrar till ökad trygghet och gemenskap i Östergötland. Vid ansökningstidens slut i år hade Länsförsäkringar Östgöta fått in ett femtiotal ansökningar från individer, företag, föreningar och ideella organisationer runtom i länet.

Minska risken för getingar i sommar

2016 var ett riktigt "getingår" då många östgötar drabbades av getingbon och besvärande getingar. Det året beställde Länsförsäkringar Östgöta över 3700 getingsaneringar för sina kunders räkning. Förhoppningsvis upprepar sig inte samma sak i år, men ta gärna en inspektionsrunda runt huset för att leta reda på nya bon i tid. Vid torrare och varmare väder kommer getingarna fram – om du agerar nu kan du minska getingplågan längre fram.