Starka lokala initiativ nominerade till Östgötapriset

Nu står det klart vilka lokala initiativ som har nominerats till Östgötapriset och därmed har chansen att ta del av prissumman på 175 000 kronor. Östgötapriset lyfter fram och stöttar hållbara initiativ som bidrar till ökad trygghet och gemenskap i Östergötland.

Vid ansökningstidens slut i år hade Länsförsäkringar Östgöta fått in ett femtiotal ansökningar från individer, företag, föreningar och ideella organisationer runtom i länet. En nomineringskommitté har därefter gått igenom alla bidragen och valt ut de nominerade kandidaterna. 

Här är listan över de nominerade:

  • Caboo – nystartat taxibolag i Linköping som riktar sig särskilt till kvinnor.
  • Idrott Utan Gränser – erbjuder meningsfulla fritidsaktiviteter för barn.
  • Good News of Norrköping – ideella initiativ som syftar till att stödja människor i behov.
  • Locker room talk – UF-företag från Finspång som pratar jämställdhet och schyssta attityder med unga idrottskillar.
  • Novahuset, Linköping – ger stöd och rådgivning till personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp.
  • Norrköping Pride – arrangerar årligen festival och parad för allas rätt att älska vem de vill.
  • Under Kevlaret – jobbar mot machokulturen samt stödjande, förebyggande och opinionsbildande för killars psykiska hälsa.
  • Frivilligcentralen i Norrköping – förmedlar kontakter mellan människor som vill engagera sig ideellt och människor som önskar gemenskap, stöd eller hjälp i vardagen
  • FC Orten – anordnar nattfotboll för ungdomar i Skäggetorp i Linköping.

Juryn som ska utse en eller flera vinnare består av representanter från Länsförsäkringar Östgöta samt kunder som representerar ägarna och som ingår i bolagets fullmäktige. 

– Östgötapriset skapades för att lyfta och hylla initiativ som bidrar till trygghet och gemenskap. Vi vill synliggöra och uppmuntra östgötar som visar mod och civilkurage och vars hjärtan klappar för ett öppnare och mer humant Östergötland. Med över 50 nomineringar kan vi glatt konstatera att engagemaget är stort i länet, säger Tommy Eklöf, sammanhållande för Östgötapriset och hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Vinnaren/vinnarna presenteras på ett hållbarhetsseminarium som Länsförsäkringar Östgöta anordnar den 26 september 2017 i Norrköping. Då delas även prissumman på 175 000 kronor ut.

Läs mer om de nominerade på www.lansforsakringar.se/ostgota/ostgotapriset

Ring eller mejla mig gärna

Se alla nyheter