Dokument & länkar

Länsförsäkringars fond får högsta betyg

Våra Bekväma fonder har fyllt tre år vilket betyder att de numera betygssätts hos Morningstar. Fonden Bekväm Potential fick högsta betyg, fem av fem möjliga stjärnor, redan från start.

Fonderna Bekväm Balans, Bekväm Stabil och Bekväm Tillväxt fick tre stjärnor. Bekväm Defensiv fick två stjärnor i premiärbetyget.

– Det känns såklart riktigt kul att Bekväm Potential belönats med fem stjärnor! I takt med att vi förfinar vår investeringsprocess och fortsätter leverera bra riskjusterad avkastning till kunderna hoppas vi få fler Morningstarstjärnor framöver, säger Sebastian Hallenius som tillsammans med Martin Axell förvaltar de Bekväma fonderna sedan september förra året.

Att Bekväm Defensiv endast fick två stjärnor har att göra med att övriga konkurrenter i kategorin tillåts äga mer aktier, vilket har varit gynnsamt de senaste tre åren.

Läs mer om Bekväma fonder här. https://www.lansforsakringar.se/privat/spara-placera/fonder/bekvama-fonder/

Fakta Morningstars betygsättning

Morningstar Rating baseras på den historiska utvecklingen för fondens andelskurs de senaste tre åren. Fonderna delas in i över 140 kategorier och inom kategorierna jämförs varje fonds avkastning och risk med alla liknande fonder i Europa. Högsta betyg är 5, och går till de 10 procent bästa fonderna i var och en av kategorierna. För att en fond ska få Morningstar Rating krävs information om fondens historiska utveckling minst tre år bakåt, samt information om fondens innehav och inriktning.

För ytterligare information kontakta:
Sebastian Hallenius, fondförvaltare på Länsförsäkringar. Tel. 072 – 143 223 6
Länsförsäkringars pressjour, Tel. 08 – 588 418 50

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden

Dokument & länkar