Nu är det final i Camp Blåljus

Tisdagen den 16 maj är det äntligen dags för finalen i Camp Blåljus 2018. Finalen äger i år rum i Frejahallen i Falköping och till finalen har 12 klasser i årskurs 8 från Falköping, Tidaholm, Lidköping, Mariestad, Skövde och Skara kvalificerat sig.

Finalen genomförs i form av en tävling liknande ”Fångarna på fortet” med 12 stationer där klassen på olika sätt hanterar olycksrisker. Förstapris är en resa till Liseberg, andra pris inträde på Skara Sommarland och tredje pris inträde på Arena Skövde. Samtliga priser gäller hela klassen.

- Vi som dagligen arbetar med olyckor, brott och försäkringsfrågor anser att det är viktigt att ungdomar ges en realistisk syn på sin egen sårbarhet och får en tilltro till den egna förmågan att förebygga och hantera olyckor och brott, säger blåljusorganisationer i ett gemensamt uttalande.

Camp Blåljus arrangeras av Säkerhet & Trygghetsrådet i Skaraborg, dvs Brandskyddsföreningen, Länsförsäkringar, Polisen, Ambulanssjukvården och Räddningstjänsterna i Skaraborg. Läs mer på www.campblåljus.se

Se alla nyheter