Starkt resultat för Länsförsäkring Kronoberg

Årsstämman i Länsförsäkring Kronoberg har ägt rum idag den 28 maj. Vid årsstämman fastställdes resultat- och balansräkningen för 2019, där bolaget gör ett historiskt resultat.

2019 blev ett rekordår på många sätt för Länsförsäkring Kronoberg. Bolaget fortsätter att växa i alla affärsområden, kunderna tillhör Sveriges mest nöjda och därtill gör bolaget det bästa resultatet i sin mer än 200-åriga historia – ett koncernresultat på 476,3 miljoner kronor, före bokslutsdispositioner och skatt. 

- Vi vill göra skillnad i kronobergarnas vardag och bidra till trygghet och möjligheter både idag och i framtiden. Genom att arbeta målinriktat med kunden i främsta rummet har vi möjliggjort en stark värdeskapande tillväxt både i försäkrings- och bankaffären. Vi har även haft ett fint resultat i vår finansförvaltning med en totalavkastning på 15,3%. Därutöver har det varit glädjande att vi under 2019 kunde ge tillbaka 100 miljoner kronor i återbäring till våra kunder, tillika ägare, säger Beatrice Kämpe Nikolausson, vd på Länsförsäkring Kronoberg.

Under 2019 har Länsförsäkringar mottagit utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder i i hela sju kategorier från Svenskt Kvalitetsindex. Det handlar om nöjdast kunder inom kategorierna Försäkring Privat och Företag, Bilförsäkring, Privat pension, Bank Privat och Företag samt Fastighetsmäklare. Därutöver har ytterligare en rad fina utmärkelser tagits emot från etablerade aktörer, till exempel utsågs Länsförsäkringar för femte året i rad till Sveriges mest hållbara försäkringsbolag av Sustainable Brand Index som är nordens största varumärkesstudie om hållbarhet.

- Kunderna uppskattar att vi har en hög tillgänglighet och att vi är närvarande, både fysiskt och digitalt, vår goda service och att vi tar ansvar för samhället som vi lever, bor och verkar i. Att vi rankas högst i både bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling, både av privatpersoner och företag, visar att vi har ett brett erbjudande som uppskattas av våra kunder, säger Beatrice Kämpe Nikolausson.

En affär som gav nationell genklang under 2019 var när Länsförsäkring Kronoberg tillsammans med hela Länsförsäkringsgruppen bildade ett nytt skogsbolag – Hällefors Tierp Skogar AB – som i och med omstruktureringen av Bergvik Skog nu förvaltar och utvecklar över 80 000 hektar produktiv skogsmark, och därmed är ett av Sveriges största skogsbolag. Länsförsäkring Kronoberg har varit drivande i affären, och vd Beatrice Kämpe Nikolausson ingår som ägarrepresentant i det nya bolagets styrelse.

- Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag och som kund i bolaget blir man nu också skogsägare. På så sätt är våra kunder med och bidrar till en hållbar utveckling i flera perspektiv, säger Beatrice Kämpe Nikolausson.

För ytterligare information kontakta:

Beatrice Kämpe Nikolausson, vd, 0470-72 00 23, beatrice.kampenikolausson@LFkronoberg.se

Björn Leifland, kommunikations- och hållbarhetschef, 0470-72 01 33, bjorn.leifland@LFkronoberg.se 

Årsredovisningen kan laddas ned som pdf på länken: https://www.lansforsakringar.se/kronoberg/privat/om-oss/finansiellt/lansforsakringsbolagen/

Dokument & länkar

Länsförsäkring Kronoberg är ett lokalt och kundägt företag som erbjuder både sak- och livförsäkring, banktjänster och fastighetsförmedling. På Länsförsäkring Kronoberg vill vi ge kunderna ekonomisk trygghet och en enklare vardag. Vi gör det genom att hjälpa kunderna att få full koll på sin ekonomi och genom att skydda allt och alla som betyder något för dem.

Se alla pressmeddelanden