Länsförsäkringar lanserar fyra nya aktiefonder

Länsförsäkringar lanserar fyra nya fonder i utbudet. Tre av de nya fonderna är hållbarhetsinriktade, vilket innebär att kunderna nu kan välja mellan 21 hållbarhetsinriktade* fonder för pensionssparande.

Jim Rotsman, chef Fond och Garanti Länsförsäkringar Fondliv
Foto: Länsförsäkringar

–  De fyra nya fonderna ger våra kunder ytterligare valmöjligheter. Fonderna som lanseras är två branschfonder inriktade mot miljö respektive finans, en svensk aktiefond och en global aktiefond. Tre av fonderna har tydligt hållbarhetsfokus, säger Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv.

De nya fonderna är Lannebo Sverige Hållbar, Impax Environmental Markets, Impax Global Opportunities och Robeco New World Financial Equities.

–  Impax är ett helt nytt fondbolag i vårt utbud och anses av många vara pionjärer inom miljöfokuserad förvaltning. Senaste två åren har 50 nya fonder inkluderats i vårt utbud. Som kund ska du kunna välja bland ett utbud av fonder med olika inriktning med god kvalitet utifrån avkastningspotential och hållbarhetsnivå, säger Jim Rotsman

Snabbfakta om fonderna

  • Impax Environmental Markets är hållbarhetsinriktad och placerar globalt i bolag som har fokus på miljö- och klimatfrågor.
  • Impax Global Opportunities är en global aktiefond med hållbarhetsinriktning.
  • Lannebo Sverige Hållbar är hållbarhetsinriktad och investerar i stora och medelstora svenska bolag.
  • Robeco New World Financial Equities är en branschfond inom sektorn finans.

Så jobbar Länsförsäkringar med kvalitetssäkring av fonderna

Impax Environmental Markets och Robeco New World Financials ingår i Länsförsäkringars rekommenderade utbud. Fonderna i det rekommenderade utbudet kvalitetsgranskas och utvärderas noggrant, bland annat utifrån förvaltningsorganisation, avkastning och hållbarhet. De andra två fonderna ingår i det utökade utbudet, som innebär att fonderna kvalitetsgranskas enligt samma principer men som följs upp enligt en förenklad process.

*Hållbarhetsinriktad fond innebär i korthet att en fond placerar i bolag som bidrar till en hållbar samhällsutveckling och undviker bolag som anses oansvariga. Alla fonder i vårt rekommenderade utbud förvaltas efter ansvarsfulla principer.

Läs mer om de fyra nya fonderna
https://www.lansforsakringar.se/privat/bank/spara/fonder/forandringar-fondutbudet/

Läs mer om Hållbara investeringar
https://lansforsakringar.se/privat/om-oss/hallbarhet--forskning/ansvarsfulla-investeringar/investeringar/

Länk till Länsförsäkringars pressrum: https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/

Länk till Länsförsäkringar på Twitter: https://twitter.com/forsakringar

För ytterligare information kontakta:
Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv, 070-74 72 247
Presskontakt, 08-588 41850

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden