Eget pensionssparande

Räkna ut pensionen

Med hjälp av Pensionsprognosen kan du räkna ut hur mycket du kan behöva spara varje månad för att nå din önskade pension.

Flytta ditt pensionssparande till oss

Om du har ditt sparande på annat håll idag kan du enkelt flytta det till oss. Det ger dig en bättre överblick och möjlighet till andra förmåner. Vi hjälper dig förstås med flytten.

  • Få ut mer av din pension
  • Välj själv hur ditt sparande ska placeras
  • Öka dina chanser till en tryggare pension

En ekonomiskt trygg pension

För att kunna behålla din levnadsstandard som pensionär är det bra att komplettera pensionen med ett eget sparande. Med ett privat sparande ökar du dina möjligheter till en trygg framtid. 

Hos oss kan du välja hur aktiv du vill vara i ditt sparande, var du placerar dina pengar och vilken risk du är beredd att ta. 


Våra alternativ för ditt privata pensionssparande

ISK - Investeringssparkonto

Långsiktigt sparande med flexibilitet

Investeringssparkonto, också kallat ISK, är ett långsiktigt sparande som du kan spara i fonder, aktier och andra typer av värdepapper. Det kostar inget att ha ett Investeringssparkonto. 

Kapitalförsäkring

Välj fond och risk själv

Välj själv vilka fonder du placerar ditt sparande i och vilken risk du vill ta. I vår kapitalförsäkring ingår det en försäkring som täcker kostnaderna för ditt månadssparande om du exempelvis skulle bli sjuk och inte kan betala.

Kapitalförsäkring är förmånligt eftersom du inte behöver betala kapitalvinstskatt på vinster. Du betalar istället en årlig avkastningsskatt på försäkringens värde samt på gjorda inbetalningar. Det innebär att du inte behöver deklarera varken uttag eller fondbyten.


Planera dina pensionsutbetalningar

Det är extra viktigt att se över din utbetalningsplan innan du går i pension, många av de val som du behöver göra kan inte ändras när pensionen har börjat betalas ut. Därför har vi tagit fram två exempel som kan vara en hjälp på vägen.


Så pensionssparar du i fonder

Pensionen påverkas bland annat av din lön, hur mycket du sparar och hur länge du arbetar. Hur dina pengar pengarna placeras är också viktigt. Därför är det viktigt att du gör genomtänkta val.


Årsbesked för ditt pensionssparande

Sparar du i en pensions- eller kapitalförsäkring får du ett digitalt årsbesked där du kan läsa hur ditt sparande har utvecklats under året.


Nya Trad

Här hittar du information om hur Nya Trad fungerar och hur dina pengar placeras. Nya Trad går inte att nyteckna.


Gamla Trad

Här hittar du information om hur Gamla Trad fungerar och hur dina pengar placeras. Gamla Trad går inte att nyteckna.


Nya Världen

Hur Nya Världen fungerar och hur dina pengar placeras. Nya Världen går inte att nyteckna.


Försäkrad Pension

Här hittar du information om hur Försäkrad Pension fungerar och hur dina pengar placeras. Försäkrad Pension går inte att nyteckna.