Av: Henrik Feltendahl

Trygghet för kunder som hjälper flyktingar från Ukraina

Länsförsäkring Kronoberg tar inte ut någon extra avgift för hemförsäkringen om bostaden lånas ut tillfälligt. Det innebär att kunder som erbjuder bostad till flyktingar från Ukraina i sitt hem har ett försäkringsskydd för samtliga boende.

Varje dag anländer tusentals flyktingar till Sverige, en del till oss i Kronoberg. Många öppnar sina hem för dem som är i akut behov av någonstans att bo.

För att underlätta i denna svåra situation, har vi valt att låta våra försäkringstagares hemförsäkring även omfatta de flyktingar som gratis erbjuds husrum. Såväl fritidshusförsäkringen som hemförsäkringen gäller kostnadsfritt för inneboende flyktingar oavsett om ägaren bor kvar själv eller lånar ut sitt boende till flyktingar. Det här är ett undantag i tillämpningen av våra villkor, som i ett första steg gäller till och med 31 mars 2023.

För att försäkringen ska omfatta dem som bor hos dig, önskar vi att du som är försäkringstagare kontaktar oss via 0470-720000 och meddelar namn på den eller de som ska ingå. Du kan också skicka ett meddelande i inloggat läge i din app eller på LFkronoberg.se.

Se alla nyheter