En arbetsplats att växa på

Anna Karlsson är en av Länsförsäkring Kronobergs unga och drivna medarbetare. Vi träffar henne på sin arbetsplats i Ljungby, där vi pratar om hur det är att jobba på bolaget, hennes vardagssysslor samt vilka möjligheter det finns att utvecklas – både på det personliga planet och rent karriärsmässigt.

En arbetsplats att växa på

När en tjänst som försäkringsrådgivare blev ledig på kontoret i Ljungby tvekade inte Anna Karlsson att söka. Hon var då 23 år och precis nyexaminerad från Centrum för Informationslogistik med en utbildning inom försäljning och marknadsföring i bagaget. Ett och ett halvt år senare är hon trygg i sin roll och ser en självklar framtid inom företaget.

Även om försäkringar inte alltid varit Annas största intresse hade hon en mycket positiv bild av Länsförsäkring Kronoberg. ”Jag har alltid hört gott om företaget. Alla i familjen är kunder och min svärmor jobbar på kontoret i Växjö,” berättar hon.

Med kunden i fokus
När hon blivit anställd fick hon först en internutbildning i Växjö och var sedan i Skåne för att lära sig mer om de produkter hon skulle jobba med, nämligen privatförsäkringar, till exempel hem-, bil- och personförsäkringar. ”Idag känner jag mig mer säker på produkterna och våra erbjudanden och då är jobbet ännu roligare. Det känns också kul att det finns mycket mer att lära sig”, berättar hon.

I sin roll som försäkringsrådgivare träffar hon sina kunder via digitala kanaler, på telefon och på kontoret – något som Anna verkligen uppskattar. ”Servicen är det bästa med jobbet. Man möter många olika typer av människor och de flesta är glada och har en god uppfattning om företaget.”

Anna upplever att det är stor skillnad på att både arbeta och vara kund i ett kundägt företag. ”Det är alltid kunden i fokus i allt vi gör, för det finns ju ingen annan ägare att ta hänsyn till.”

En plats att växa på
Att Länsförsäkring Kronoberg är ett företag där man gärna stannar kvar har Anna märkt, och det är något hon uppskattar. ”Jag vet många kollegor som har bytt jobb inom företaget. Det är skönt att veta att man har den möjligheten – att man kan utvecklas och ändå vara kvar."

Som 25-åring intresserar sig Anna för hur både företaget och mötet med kunden kommer att utvecklas i framtiden. Hon ser det som en självklarhet att verksamheten kommer att genomgå förändringar, men också att värdegrunden kommer att vara densamma.

”Vi har fyra ledord internt som alltid finns med i det dagliga arbetet – handlingskraft, engagemang, laganda och nyfikenhet. Jag skulle säga att laganda speglar mig bäst. Jag tycker det är superviktigt att man jobbar som ett team mot samma mål, och att man alltid har ett ’vi’ -tänk i det man gör.”

Trots att Anna är från Ljungby veckopendlar hon till Varberg där pojkvännen studerar. Var de kommer att slå ner bopålarna framöver vet hon inte säkert, men några planer på att byta arbetsgivare har hon inte. ”Jag känner att det finns många möjligheter inom Länsförsäkringar. Det är en organisation som har mycket att erbjuda.”

Anna Karlsson

Den här artikeln är en del av den Trygghetsredovisning som Länsförsäkring Kronoberg sammanställde för 2017. Trygghetsredovisningen är vårt sätt att berätta om de insatser vi tar oss för inom hållbarhet. Du kan läsa den i sin helhet här.