Förebygga skador på arbetsplatsen

Ligg steget före

Varje år sker tusentals skador på svenska företag. Med förebyggande insatser hade många av olyckorna aldrig behövt hända.

Webbshop - säkerhetsprodukter

I vår webbshop du kan köpa bra säkerhetsprodukter för att öka säkerheten i din vardag.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Som försäkringsbolag vet vi vilka skador som drabbar våra kunder. Vi vet också att många av skadorna går att förebygga med ganska enkla åtgärder. Att vara medveten om var riskerna är som störst är en bra början i ditt förebyggande arbete.

Här delar vi med oss av tips för att ditt företag ska minska risken för skada. Allt från hur du skyddar dig mot anlagd brand till vad du ska tänka på för att slippa få dina maskiner stulna eller utsatta för skadegörelser.


Råd och tips för att förebygga skador

Skydda företaget mot brand

Brandstege

Brandskador kostar mycket pengar och orsakar problem och störningar i verksamheten. Oftast är det varken svårt eller dyrt att förbättra brandskyddet.

Undvik vattenskador

Vattenskador

Varje år inträffar 100 000 vattenskador i Sverige. Många skador skulle undvikas genom att bygga bort riskerna. Vi har samlat råd för relining och stambyte, men också hur man kan minska risken för läckage i kök, wc och badrum.

Stoppa tjuven

inbrott

Hur bra inbrottsskydd har ditt företag? Ofta tar sig tjuven in på ställen som är insynsskyddade, som till exempel på baksidan eller via lastkajen.

Bli säker med fordon och maskiner

Trafik

Trafiksäkerhet är lönsamt. Det handlar om allt från att planera kör och vilotider till att prata attityder och beteenden med förarna.

Inbrott och stöld av maskiner

Dyra maskiner är hårdvaluta för kriminella av den enkla anledningen att det är lätt att hitta köpare. Så här försvårar du för tjuven.

Stölder av maskiner

När naturens krafter slår till

Naturkatastrofer

Alla påverkas av naturskador. Bränder, översvämningar, storm och åska. Vissa skador går att undvika, andra kan begränsas. Inte minst skador på elektronik går att förebygga.


Undvik skador på gården

Varje år inträffar tusentals skador på svenska lantbruk. Många av dem hade kunnat undvikas med enkla förebyggande åtgärder. Du kan undvika skador och bekymmer genom att följa våra råd och tips.