Länsförsäkringar Östgöta letar efter nya hjältar!

För femte året i rad delar Länsförsäkringar Östgöta ut Östgötapriset. Fram till 29 februari kan initiativ som bidrar till att skapa trygghet i länet nominera sig. - Vi vill bidra till trygghet i Östergötland. Det gör vi dels genom vår kärnverksamhet inom bank och försäkring. Men även genom att stötta och ge möjligheter till initiativ som bidrar till att människorna i länet känner trygghet, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Tommy Eklöf
Foto: Länsförsäkringar Östgöta

2019 fick tre föreningar dela på prispengen om 175 000 kronor. 100 000 kronor gick till föreningen ”Ny på Landet” i Mjölby, 50 000 kronor till ”Föreningen Guldkant” i Söderköping och 25 000 kronor gick till ”Östra Ryd IF:s integrationsprojekt”.

Under fjolåret lyckades man nå ut till de riktigt lokala hjältarna, som gör skillnad på den lilla orten. Aldrig tidigare har Länsförsäkringar Östgöta haft så många lokala föreningar bland de nominerade och vinnarna.

Nu har det gått några månader sedan vinnarna från i fjol mottog priset. När vi pratar med dem förstår vi att det har betytt mycket.

För ”Ny på Landet” har delar av vinstsumman använts till att utbilda fler till teamledare för verksamheten, där nya östgötar får lära sig mer om svenska landsbygden samt sociala koder och normer. Dessutom har man kunnat göra en webbsida för att nå ut och berätta mer om sin verksamhet. Tack vare Östgötapriset fick de dessutom ytterligare uppmärksamhet och jobbar med att dela med sig av erfarenheterna både i Sverige och utomlands.

"Föreningen Guldkant" i Söderköping har också kunnat genomföra fler aktiviteter för att de äldre i Söderköping ska få det där lilla extra. Östgötapriset har bland använts till att ge de äldre handmassage och en rad andra aktiviteter för att vardagen ska bli mer trivsam och meningsfull.

Nu letar Länsförsäkringar Östgöta efter årets hjältar.

- Vi vet att det görs otroligt många bra och viktiga insatser som på olika sätt bidrar till trygghet och gemenskap runtom i Östergötland. Och hoppas att man tar sig tid att nominera sin egen eller någon annans verksamhet för att kunna genomföra fler trygghetsskapande initiativ och aktiviteter för östgötarna, säger Tommy Eklöf.

Prissumman på 175 000 kronor och det hedersamma Östgötapriset kommer att delas ut i juni 2020.

Länsförsäkringar Östgöta är ett lokalt kundägt bolag som erbjuder privatpersoner och företag en helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Visionen är att tillsammans med kunder, ägare, anställda och samarbetspartners skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Länsförsäkringar Östgöta är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag.

Se alla pressmeddelanden