Av: Emil Eklund

Nu kan du nominera din Hållbara Inspiratör i Kalmar län

I september delar vi ut stipendiet Hållbar Inspiratör till en lokal entreprenör som är riktigt bra på att bedriva affärer på ett hållbart sätt. Stipendiet är på 50 000 kronor och syftar till att främja en hållbar tillväxt i Kalmar län. Vem eller vilka blir du inspirerad av?

På Länsförsäkringar Kalmar län jobbar vi inte med hållbarhet för att det är trendigt. Det ligger helt enkelt i vårt DNA som kundägt bolag. Nu behöver vi din hjälp att lyfta fram hållbara förebilder som lever och verkar i vårt län. Känner du till ett företag eller en entreprenör som är en fena på att förena affärsmässig tillväxt med långsiktig hållbarhet och som kan inspirera fler att följa deras exempel? Då tycker tycker vi att du ska höra av dig till oss med en nominering.

Allt du behöver göra är att skicka ett mail till vår hållbarhetsansvarig:
jane.wagsater@LFkalmar.se.

Berätta kort i mailet om företaget/entrepenören och vad det är som de gör så bra. Har du möjlighet så får du gärna bifoga kontaktuppgifter till den nominerade. Ansökningstiden är öppen till 10 augusti 2019.

Läs mer om Hållbar Inspiratör och tidigare vinnare

Ring eller mejla mig gärna

Fakta om stipendiet

Stipendiet på 50 000 kronor delas ut årligen till en entreprenör som bidrar till Kalmar läns långsiktiga hållbarhet, och samtidigt kombinerar detta med affärsmässig tillväxt. Entreprenören gynnar utvecklingen i vår region ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Nytänkande innovationskraft präglar pristagaren som också inspirerar sin omgivning till att tänka hållbart. Entreprenören visar att det går att kombinera ekonomisk tillväxt med långsiktig hållbarhet i Kalmar län.

Stipendiet delas ut på Framtidsdagarna som äger rum 25-26 september. 2018 tilldelades Hållbar Inspiratör till Erica och Mikael Anerhaf som driver StrandNära Eco Bed & Breakfast på södra Öland. De prisasades bland annat för sitt moderna entreprenörskap som genomsyras av ekologisk hållbarhet, samt deras brinnande engagemang för den öländska landsbygden.

Se alla nyheter