Reflexvästar till förskolor

I våras avslutade Länsförsäkringar Kalmar län ¨vår kampanj där kostnadsfria reflexvästar erbjudits till förskolor och pedagogisk omsorg i Kalmar län. Sedan årsskiftet har sammanlagt 9000 reflexvästar delats ut.

Som kundägt bolag arbetar Länsförsäkringar Kalmar län med att förebygga skador och öka tryggheten i Kalmar län. Ett sätt att minska riskerna för olyckor i trafiken är att använda reflexväst. Något som förskolor och pedagogisk verksamhet är duktiga på. Därför har Läsförsäkringar Kalmar län genomfört en kampanj där förskolor och pedagogisk omsorg i länet har erbjudits att beställa kostnadsfria reflexvästar till barnen att använda ute i verksamheterna.

– Det är andra gången vi gör det, 2015 var första gången och under hösten och vintern har väldigt många förskolor hört av sig och önskat reflexvästar till sin verksamhet vilket gjorde det till ett lätt beslut att satsa igen, säger projektledaren Stina Fors, kommunikatör på Länsförsäkringar Kalmar län.

Arbetet med att ta upp beställningar av reflexvästar påbörjades i januari. I månadsskiftet mars/april levererades de första västarna till beställarna ute i länet. En sammanräkning visar att cirka 9000 västar har delats som gåva till barnen ute i verksamheterna.