För ett framgångsrikt och hållbart Kalmar län

För ett framgångsrikt och hållbart Kalmar län

Framåtblick Kalmar Län är ett återkommande samtalsforum för lokala och regionala framtidfrågor. Vi arrangerar Framåtblick tillammans med Länsförsäkringsbolagens forskningsfond med syftet att skapa en brygga mellan forskning och samhälle och bidra med kunskap att tillämpa praktiskt på lokal nivå för att stärka den region vi lever och verkar i. Temat för årets upplaga av Framåtblick Kalmar län är: "Morgondagens arbetsplats: Hur skapas attraktiva och hållbara arbetsmiljöer för framtiden?".

I en tid av ökad digitalisering, globalisering och en arbetsmarknad präglad av kortare uppdrag och flexibilitet, är frågan hur intressenter i olika regionala arbetsmarknader påverkas framåt. Vilka är de stora arbetsmiljö-, rekryterings- och förmånsfrågorna idag och i framtiden? Och hur kan vi på sikt utveckla attraktiva och hållbara arbetsplatser? Dessa och andra spännande framtidsfrågor diskuterar vi under Framåtblick 2019. Årets värdorter är Vimmerby, Västervik, Oskarshamn, Kalmar och Borgholm.

Årets forskare

I år har vi budit in forskarna Ann Bergman, professor i arbetsvetenskap vid Handelshögskolan, Karlstads universitet och Eva Lindell, lektor och forskare i företagsekonomi vid Mälardalens högskola. Forskarna kommer att dela viktiga forskningsresultat runt arbetsmarknaden och arbetslivet och lyfta fram det som bör uppmärksammas för att skapa gynnsamma förutsättningar framåt. Med forskarnas hjälp får vi bland annat en bild av hur förändringar i arbetsmarknaden påverkar organisationers förutsättningar idag och i framtiden.

Läs mer om årets forskare

Nytt för i år: skräddarsytt tema för Framåtblick i Borgholm

Under Framåtblick i Borgholm fokuserar vi på regional attraktionskraft. I samband med detta har vi bjudit in Hans Westlund som är professor vid KTH i Stockholm. Hans Westlund deltog i den första upplagan av Framåtblick 2017 och var omåttligt populär bland deltagarna. I Borgholm kommer Hans Westlund att diskutera vad företag och offentliga aktörer utanför storstadsområdena kan göra för att koppla upp sig mot de växande storstädernas efterfrågan. Viktiga begrepp och perspektiv blir smart specialisering, entreprenöriellt agerande, regioncentras betydelse och besöksnäringen.


Läs mer om länsförsäkringsbolagens forskningsfond

Anmälan och program

Borgholm, Frukost, Strand Hotell, 27 mars, kl.07.30 Anmälan stängd
Västervik, After work, Västerviks Stadshotell, 4 april, kl.16.00
Vimmerby, Frukost, Björkbackens karaktärshotell, 5 april, kl.07.30
Kalmar, After Work, Länsförsäkringars kontor i Kalmar, 11 april, kl.16.00
Oskarshamn, Frukost, Badholmen, 12 april. kl. 07.30

Program frukost

07.30-08.00 Frukostmingel
08.00-08.15 Intro Peter Griepenkerl Lööf och Anna Blom
08.15-09.05 Presentation av senaste forskningsrönen
09.05-09.15 Paus
09.15-10.00 Samtal och publikfrågor

Program After Work

16.00-16.15 Intro Peter Griepenkerl Lööf och Anna Blom
16.15-17.05 Presentation av senaste forskningsrönen
17.00-17.15 Paus
17.15-18.00 Samtal och publikfrågor
18.00 AW-mingel

Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan är bindande.

Till anmälan

Har du frågor? Hör gärna av dig till vår hållbarhetsansvarig