Illustration av person med sjukvårdsförsäkring.
Illustration av person med sjukvårdsförsäkring.

Sjukvårdsförsäkring

Vår privata sjukvårdsförsäkring är ett bra komplement till den offentliga vården. Du minimerar väntetiden och får direkt tillgång till specialistvård.

  • Snabb kontakt med kvalitetssäkrade vårdgivare
  • Medicinsk rådgivning alla dagar, dygnet runt
  • Rehabilitering efter skada eller sjukdom

Sjukvårdsförsäkring för företag

Illustration för sjukvårdsförsäkring
Illustration för sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkring för företag

Du som är företagare och inte har haft vår sjukvårdsförsäkring tidigare får 20 procent rabatt det första året. Sjukvårdsförsäkring för företag

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

I sjukvårdsförsäkringen ingår:

Som kund vill vi hjälpa dig att må bra och förhindra att du insjuknar. Därför erbjuder vi en rad hälsofrämjande tjänster. Exempelvis får du möjlighet att utföra ett digitalt hälsotest som berättar om din aktuella hälsostatus och ger dig råd utifrån det. Du har tillgång till personligt samtalsstöd, flertalet webbaserade hälsoprogram som bygger på KBT-metodik, samt inspirerande och kunskapsgivande artiklar om ett liv i välbefinnande.

Få medicinsk rådgivning digitalt, dygnet runt, och boka vård via chatt, vardagar 8–20. Få medicinsk rådgivning och boka vård via telefon, vardagar 8–18. Telefonnumret är 0771-66 61 15

Det ska vara enkelt att få vård när du behöver det. Vi har därför ett väl utbyggt nätverk av privata vårdgivare som är geografiskt spritt över landet. Dessutom erbjuder vi vård på distans.

Det innebär att vi ersätter patientavgiften för besök inom offentligvården upp till högkostnadsskyddet.

Välj mellan fysiskt besök eller vård på distans.

Du får träffa en läkare, fysioterapeut eller psykolog online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig. All e-vård sker utan självrisk.

Konsultation och behandling sker antingen på distans eller i fysiskt möte.

Logoped och dietist Logoped, dietist

Grundläggande är att hjälpmedlet ska användas under en begränsad tid för att du ska kunna läka din skada på bästa sätt. Hjälpmedlet behöver vara ordinerat av läkare och godkänt av oss.

Du har rätt till en förnyad medicinsk bedömning. Det gäller sjukdomar som är livshotande eller mycket allvarliga. Och om du blivit rekommenderad en behandling som innebär stora risker och är livshotande eller kan skapa bestående men.

Medicinsk rehabilitering innebär vård efter operation, vilket ingår som del av ett operationsmässigt ingrepp. Ytterligare medicinsk rehabilitering kräver en medicinsk utredning, vara nödvändig för läkning och ordinerat/utfärdat av läkare, samt godkänt av oss på Länsförsäkringar.

I försäkringen ingår hemhjälp i upp till 14 dagar, med enklare vardagssysslor som du inte klarar av att göra själv efter en operation. Ersättningen täcker maximalt 20 timmar och behöver vara godkänd av oss.

Sjukvårdsförsäkringen ersätter kostnader för resor och logi som godkänts av oss i förväg. Detta gäller även resor med egen bil som uppgår till minst 20 mil per resa tur och retur.

En rehabcoach hjälper dig med utredning, rehabiliteringsplan och åtgärder. Läs mer här

Vid beroendeproblematik erbjuds utredning, stöd och professionell behandling hos Nämdemansgården. Försäkringen täcker halva kostnaden av fullföljd behandling. Om beroendeproblematik

Vad innebär det att ha en sjukvårdsförsäkring?

Har du inte en sjukvårdsförsäkring via din arbetsgivare kan du skaffa den privat. Vill du undvika långa vårdköer eller kunna träffa en specialistläkare utan remiss? Då kan en privat sjukvårdsförsäkring hjälpa dig.

Direkt tillgång till privat vård

Med sjukvårdsförsäkringen får du ett bättre skydd om du blir sjuk eller skadad. Du får snabb tillgång till privat vård och sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Dessutom ingår både hälsofrämjande tjänster och rehabilitering.

Sjukvårdsförsäkringen skiljer sig från en sjukförsäkring som ersätter inkomstbortfall vid längre sjukfrånvaro.

Anmäl intresse för sjukvårdsförsäkring

Våra kunder ger oss toppbetyg!

Generell kundnöjdhet för förmedlingen av vård. Betyg på skala 1-5.

Källa: Brilliant Futures kundundersökning utförd på uppdrag av LF i anslutning till förmedlad vård. Betyget är redovisat som ett månatligt genomsnitt under 2023 baserat på samtliga avgivna svar.

En komplett sjukvårdsförsäkring

Vår vårdförsäkring både vårdar, rehabiliterar och hjälper dig att hålla dig frisk. Den tar hand om hela kedjan.

Tack vare att vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare kan vi ha en egen vårdgaranti. Det innebär att du får träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar och om så krävs operation inom 20 dagar.

Om du drabbas av långvarig sjukskrivning eller genomgår en operation så ingår medicinsk- och arbetslivsinriktad rehabilitering i sjukvårdsförsäkringen. Så att du kan komma tillbaka på bästa sätt.

Många sjukdomar och besvär går att förebygga. Våra hälsofrämjande tjänster stöttar dig i att behålla hälsan. Du kan skapa en hälsoprofil, delta i KBT-baserade hälsoprogram och har alltid tillgång till personligt samtalsstöd via telefon.

Om du insett att du har ett beroende av alkohol, droger, tabletter eller spel, kan ett första steg vara att kontakta vår vårdförmedling. Vi ser till att du får prata med en psykolog som gör en bedömning och kopplar in Nämndemansgården för en utredning om behovet finns. Blir en behandling aktuell ersätter sjukvårdsförsäkringen 50 procent av kostnaden för en fullföljd behandling.

Vad kostar en sjukvårdsförsäkring?

Priset för sjukvårdsförsäkringen beror på din ålder och försäkringens omfattning. Som ny kund kan du köpa vår sjukvårdsförsäkring från 16 till 63 års ålder, och du kan behålla försäkringen livet ut.

Försäkringen gäller med självrisk för privat vård. Den betalas vid första konsultationen och är 750 kronor. Väljer du digital vård betalar du ingen självrisk.

Tilläggspaket

Du kan välja att köpa till ett tilläggspaket till försäkringen.

  • Hälsokontroller
  • Vaccinationer
  • Läkemedel upp till högkostnadsskyddet
  • Sjukhusvistelse i offentlig vård, upp till 1000 kronor per år
  • Reseförsäkringens självrisk för vård vid tillfällig utlandsvistelse

Vad ingår inte i sjukvårdsförsäkringen?

Försäkringen täcker mycket, men inte allt. Här ser du några undantag, se mer i villkor.

Gäller inte för sjukdomar eller besvär du har när du tecknar försäkringen.

För akutvård ska du vända dig till 112.

Det finns vissa särskilda fall som försäkringen inte täcker, till exempel tandvård eller transplantationer. Inte heller om du drabbas av en skada när du utövar kampsporter.

Så bokar du vård

Appen Hälsa & vård

Det enklaste sättet att boka vård, få rådgivning och tillgång till alla tjänster som ingår i sjukvårdsförsäkringen är via appen Hälsa & vård.

Vårdförmedling

Boka vård i appen eller via vår digitala vårdförmedling, dygnet runt. De kan hjälpa dig att boka rätt vård, förnya recept och få ersättning för utlägg. Det går också bra via telefon 0771-66 61 15 vardagar 8–18. 

Sjukvårdsrådgivning

Få medicinsk rådgivning dygnet runt via vår digitala sjukvårdsrådgivning eller i appen.

Läs mer om att boka vård

Tänk på att

Försäkringsavtal är ett årsavtal. Det kan därför vara ett annat försäkringsvillkor än det du hittar här som gäller när rätten till ersättning för en anmäld skada bedöms. Fråga den som handlägger ditt skadeärende vilket försäkringsvillkor som gäller.

Villkor för sjukvårdsförsäkring

Ladda gärna ner och läs igenom villkoren innan du tecknar försäkringen.

Sjukvårdsförsäkring - Vanliga frågor och svar