Ungdom

En trygg start

Försäkringen för dig som är ung med eget boende

Här kan du enkelt räkna ut vad din försäkring kostar och köpa den direkt. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Ungdomar som fikar
Hos oss slipper du välja

Du får ett bra skydd till ett mycket förmånligt pris. Vi vill att du som är kund hos oss ska känna dig trygg och säker. Om du drabbas av en skada vill vi hjälpa dig och inte för sent konstatera att du inte är tillräckligt försäkrad. Därför har vi valt att inkludera de tre väldigt bra tilläggsförsäkringar – allrisk lösegendom, utökat reseskydd och en privat olycksfallsförsäkring.

Läs mer om vår hemförsäkring
  • Förmånligt pris
  • Omfattande skydd

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Om ungdomsförsäkring

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker. Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. 

Det viktigaste först

Ungdomsåren efter man blir myndig och börjar stå på egna ben är på många sätt en härlig tid! För många innebär det frihet, att man flyttar hemifrån, får sitt första egna boende och tjänar sina egna pengar. Det innebär också att det är dags att börja samla vuxenpoäng. Även du som är ung och ny yrkeslivet kanske inte bor så stort eller har så mycket saker så vet vi att det finns andra skäl till att vara bra försäkrad.

Med vår hemförsäkring får du en bra start. Första lönen ska räcka till mycket: hyra, resor, fester och annat. Så vi förstår att en hemförsäkring kanske inte är det som står högst upp på listan. Men hemförsäkringen viktig och är grunden i ditt ekonomiska skyddsnät

Hos oss får du ett bra skydd

Skulle något hända med till exempel dina ägodelar, om du blir sjuk när du är ute och reser eller om någon skulle kräva dig på skadestånd finns vi där och kan hjälpa dig. Du får även ersättning om din cykel blir stulen eller om du råkar tappa din laptop så den går sönder.  Du får helt enkelt  en  hemförsäkring, allriskförsäkring, utökat reseskydd och en olycksfallsförsäkring till ett otroligt förmånligt pris.

I vår ungdomsförsäkring ingår

  • En hemförsäkring för hyres-eller bostadsrätt med fullvärde på lösöre
  • Utökat resskydd
  • En ”otursförsäkring” – Det vi kallar allrisk
  • En privat olycksfallsförsäkring

Som undom får du 25 procent rabatt på hela paketet och du behåller rabatten fram tills du fyller 30 år.


Kunder berättar

nöjd kund

Jag behöver aldrig oroa mig för att det fattas något

”När jag flyttade hemifrån för att studera var det viktigt för mig att ha ett skydd för alla mina saker och för mig själv. Då man som student har en begränsad inkomst föll det sig naturligt att välja Länsförsäkringar som erbjuder en billigare hemförsäkring för studenter och ungdomar. Eftersom jag är en aktiv person som älskar att resa är det en stor bonus att reseförsäkring ingår. Jag behöver aldrig oroa mig för att det fattas något i min försäkring samtidigt som jag känner en stor trygghet och ett förtroende till LF som alltid finns nära till hands. Utöver mina studier har jag arbetat extra på LF vilket har gett mig en värdefull erfarenhet och en fot in i arbetslivet. Den familjära atmosfären på jobbet tillsammans med lärorika arbetsuppgifter har förgyllt min studietid.” Rebecca, Kalmar

Viktig information

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan