Ungdoms­försäkring

Hemförsäkringen för dig som är ung

Förmånligt pris
Omfattande skydd
Skydd vid ID-stöld

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker.

Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. Här kan du enkelt räkna ut vad din försäkring kostar och köpa den direkt. 

Se pris och köp försäkring

Det viktigaste först

Ungdomsåren efter man blir myndig och börjar stå på egna ben är på många sätt en härlig tid! För många innebär det frihet, att man flyttar hemifrån, får sitt första egna boende och tjänar sina egna pengar. Det innebär också att det är dags att börja samla vuxenpoäng. Även du som är ung och ny yrkeslivet kanske inte bor så stort eller har så mycket saker så vet vi att det finns andra skäl till att vara bra försäkrad.

Med vår hemförsäkring får du en bra start. Första lönen ska räcka till mycket: hyra, resor, fester och annat. Så vi förstår att en hemförsäkring kanske inte är det som står högst upp på listan. Men hemförsäkringen viktig och är grunden i ditt ekonomiska skyddsnät.

Hos oss får du ett bra skydd

Skulle något hända med till exempel dina ägodelar, om du blir sjuk när du är ute och reser eller om någon skulle kräva dig på skadestånd finns vi där och kan hjälpa dig. Du får även ersättning om din cykel blir stulen eller om du råkar tappa din laptop så den går sönder.  Du får helt enkelt  en  hemförsäkring, allriskförsäkring, utökat reseskydd och en olycksfallsförsäkring till ett otroligt förmånligt pris.

I vår ungdomsförsäkring ingår

  • En hemförsäkring för hyres-eller bostadsrätt med fullvärde på lösöre
  • Utökat resskydd
  • En ”otursförsäkring” – Det vi kallar allrisk
  • En privat olycksfallsförsäkring

Som ungdom får du 25 procent rabatt på hela paketet och du behåller rabatten fram tills du fyller 30 år.

Om något händer dina saker

Alla dina ägodelar som du har i ditt hem som är flyttbara, till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösöre. Om olyckan är framme och du till exempel drabbas av inbrott, är det viktigt att du gjort en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda. Beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Glöm inte att då och då kontrollera att beloppet du angett stämmer, eller att uppdatera om du köpt nya saker eller blivit sambo.

Vardagsrum 170 000 kr
Kök 50 000 kr
Sovrum vuxna, exkl. kläder 35 000 kr
Sovrum barn och tonåringar, exkl. kläder 30 000 kr
Kläder för en vuxen 45 000 kr
Kläder för barn eller tonåring 30 000 kr
Källare/Vind 35 000 kr

Villkor för ungdomsförsäkring

Läs igenom villkor och förköpsinformation innan du tecknar försäkringen. Ladda gärna ner och spara.