Student

Trygghet för dig som studerar

Försäkringen för dig som är student med eget boende

Försäkringen för dig som är student med eget boende. Här kan du ta reda på vad din försäkring kostar och hur du tecknar den. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Ungdomar som fikar
Hos oss slipper du välja

Du får ett bra skydd till ett mycket förmånligt pris. Vi vill att du som är kund hos oss ska känna dig trygg och säker. Om du drabbas av en skada vill vi hjälpa dig och inte för sent konstatera att du inte är tillräckligt försäkrad. Därför har vi valt att inkludera två väldigt bra tilläggsförsäkringar – allrisk lösegendom och utökat reseskydd.

Läs mer om vår hemförsäkring
  • Omfattande skydd
  • Förmånligt pris

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hemförsäkring för studenter

Ska du plugga vidare efter gymnasiet och flytta hemifrån behöver du en egen försäkring för ditt hem och dina saker, eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte gäller. I vår studentförsäkring ingår också ett skydd om olyckan skulle vara framme när du reser utomlands.

Vi har skapat en förmånlig studentförsäkring för dig som studerar, som innehåller allt en student behöver för en trygg och enkel vardag.

 
Det viktigaste först

Studietiden är på många sätt en härlig tid. För många innebär att man flyttar hemifrån och får sitt första egna boende. Det innebär också att det är dags att börja tjäna vuxenpoäng. Även du som student kanske inte bor så stort eller har så mycket saker så vet vi att det finns andra skäl till att vara bra försäkrad.

Med vår hemförsäkring får du en bra start. Studielånet ska räcka till mycket. Böcker hyra, fester och annat. Så vi förstår att en hemförsäkring kanske inte är det som står högst upp på listan. Men hemförsäkringen viktig och är grunden i ditt ekonomiska skyddsnät. 

Studerar du i utomlands?

Planerar du att studera utomlands, då behöver du komplettera med en extra försäkring.

Läs mer om hur du försäkrar dig vid utlandsstudier 

Bli bankkund också

Har du vår hemförsäkring för studenter och öppnar ett privat lönekonto hos oss får du utan extra kostnad

  • Internetbank
  • Telefonbank
  • Avbeställningsskydd när du betalar din resa från lönekontot 

Hos oss får du ett bra skydd

Skulle något hända med till exempel dina ägodelar, om du blir sjuk när du är ute och reser eller om någon skulle kräva dig på skadestånd finns vi där och kan hjälpa dig. Du får även ersättning om din cykel blir stulen eller om du råkar tappa din laptop så den går sönder.  Du får helt enkelt  en  hemförsäkring, allriskförsäkring och utökat reseskydd till ett otroligt förmånligt pris.

I vår studentförsäkring ingår

  • En hemförsäkring för hyres-eller bostadsrätt med fullvärde på lösöre
  • Utökat resskydd
  • En ”otursförsäkring” – Det vi kallar allrisk

Som student får du 25 procent rabatt på hela paketet och du behåller rabatten fram tills du fyller 30 år.


Kunder berättar

nöjd kund

Jag behöver aldrig oroa mig för att det fattas något

”När jag flyttade hemifrån för att studera var det viktigt för mig att ha ett skydd för alla mina saker och för mig själv. Då man som student har en begränsad inkomst föll det sig naturligt att välja Länsförsäkringar som erbjuder en billigare hemförsäkring för studenter och ungdomar. Eftersom jag är en aktiv person som älskar att resa är det en stor bonus att reseförsäkring ingår. Jag behöver aldrig oroa mig för att det fattas något i min försäkring samtidigt som jag känner en stor trygghet och ett förtroende till LF som alltid finns nära till hands. Utöver mina studier har jag arbetat extra på LF vilket har gett mig en värdefull erfarenhet och en fot in i arbetslivet. Den familjära atmosfären på jobbet tillsammans med lärorika arbetsuppgifter har förgyllt min studietid.” Rebecca, Kalmar

Viktig information om studentförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan