Våra bästa tips för en tryggare sommar

Oavsett om du ska iväg på en efterlängtad semesterresa i sommar eller stannar hemma så har vi tipsen för dig. Här hittar du allt från hur du blir av med skadedjur till renovering av hemmet och inte minst bil- och båtguider. Ha en skön sommar!

Smultronställen i Kalmar län

Gör en tidsresa i Stensjö by

Förflytta dig till en idyllisk sommardag i Småland och en känsla av hur till exempel Emil och Ida hade det när de växte upp. Den samlade klungbyn, de små åkerlapparna, de blomrika vägrenarna, en och en halv mil hankgärdesgård och vidsträckta naturbetesmarker ger en bild av ett svunnen tid som vi ofta ser på film. En härlig utflykt för hela familjen.

Kvilleken - En 1000-årig jätte

Nyfiken på att stifta bekantskap med en jätte? Utanför Vimmerby hittar du Kvilleken som med en omkrets i brösthöjd på 13 meter är Sveriges både äldsta och största träd. Åldern börjar ta ut sin rätt så tänk på att hålla avstånd till vår gamle vän. I slutet av 1930-talet gjordes en noggrann utredning om Kvillekens ålder och man kom då fram till att den var 950 år. Det innebär att den vid det här laget har passerat 1000 år och sannolikt är landets enda tusenårsek.

Länsförsäkringar Kalmar län