Välkommen till Framåtblick Kalmar län

Välkommen till Framåtblick Kalmar län

Får vi presentera Framåtblick Kalmar län – ett unikt samtalsforum och plattform för lokala och regionala framtidsfrågor. Tillsammans med Länsförsäkringsbolagens forskningsfond kommer vi återkommande att tillföra viktiga kunskaper i relevanta framtidsfrågor i syfte att stärka den regionen som vi lever och verkar i. Vårt mål är att skapa en brygga mellan forskning och samhälle och samtidigt bidra med inspiration kring vem som kan göra vad för att stärka regionens attraktionskraft.   

 

Framåtblick Kalmar län 2018

Nu är Framåtblick 2018 spikat! Årets tema är samverkan, innovation och infrastruktur kopplat till hållbarhet.

Vi håller kvar vid det framgångsrika konceptet med morgonseminarium 08.00-10.00, med frukostmingel från 07.30. Årets orter och datum är

  • Vimmerby - 9 maj
  • Kalmar - 31 maj
  • Borgholm - 1 juni
  • Västervik - 13 juni

Anmälan öppnar inom kort. Välkomna!

 

Framåtblick Kalmar län 2017

I september och oktober arrangerade vi Framåtblick Kalmar län för första gången. Detta året var det följande fyra kommuner, Vimmerby, Västervik, Oskarshamn och Kalmar som gästades. Årets tema var urbanisering och hur man kan attrahera morgondagens arbetskraft. Två handplockade forskare presenterade sina senaste rön i ämnet urbaninsering och regioners tillväxt. Detta följdes av en paneldebatt där forskarna, representanter från lokala myndigheter, kommun och lokala näringslivet diskuterade utmaningar och möjligheter med urbaniseringen.

Ta gärna del av vår film från tillfället i Kalmar. Medverkande i paneldebatten är: Lina Bjerke, forskare vid Jönköpings universitet, Hans Westlund, forskare vid KTH, Anna Blom, vd Länsförsäkringar Kalmar län, Annelie Sjöstedt, vd Electra, Pär Hansson, länsarkitekt/enhetschef Länsstyrelsen och Thomas Davidsson, näringslivschef i Kalmar kommun.

Här kan du läsa mer om länsförsäkringsbolagens forskningsfond.

 

Har du frågor? Hör gärna av dig till vår hållbarhetsstrateg