Året i länet 2018

Året i länet

Som kundägt bolag är det viktigt för oss att alla våra 130 000 kunder får en tydlig och lättillgänglig inblick i verksamheten. Därför har vi gjort en läsvänlig tidning där vi i reportage och bilder vill ge en bild av vad vi gör - och varför. Här kan du läsa delar av tidningen med länkar till ännu mer information om våra produkter och tjänster.

Bebislycka och gravidförsäkringar

Kvinna med bebis i famnen.

Livet förändras för alltid när ett barn kommer in i bilden. En familj på tillväxt medför ofta lika delar eufori som oro. Redan från det att barnet ligger i magen kan man teckna en försäkring som finns där om olyckan skulle vara framme.

Full rulle med tre barn hos familjen Marouki

Nytt kontor i Huskvarna!

Medarbetare poserar framför nya försäkringskontoret i Huskvarna

Den 30 november var det äntligen dags: Länsförsäkringar Jönköpings nya försäkringskontor i Huskvarna invigdes. Att döma av intresset under invigningen var kontoret efterlängtat – många Huskvarnabor kom förbi med glada tillrop.

Läs mer om vårt nya försäkringskontor

Brandsuperhjältar utbildas

Sakina och Manal - två Brandsuperhjältar.

Under 2018 brann det ett tiotal gånger i olika byggnader på Råslätt i Jönköping. Statistik från Räddningstjänsten visar att det brinner oftare på Råslätt än i andra delar av staden och därför startade bostadsbolaget Vätterhem och Länsförsäkringar Jönköping ett samarbete med Räddningstjänsten

Sakina och Manal lär upp invånare på Råsältt till att bli Brandsupehjältar

SäkerBy har gjort länets byar tryggare

Jonas Ander, skadeförebyggare LF Jönköping och Gustav Andersson, Räddningstjänsten Värnamo

Med långt till räddningstjänst, ambulans och polis kan livet i en liten by kännas osäkert. Under två år har Länsförsäkringar Jönköping drivit projektet SäkerBy tillsammans med Brandskyddsföreningen, räddningstjänsterna, polisen och inte minst – byborna själva.

Läs hela artikeln här

 

Unga bankkunder

Simon, Filippa och Hamid tre unga bankkunder.

Att vara ung och ha hand om sin egen ekonomi är både utmanande och fantastiskt. Hur ska man spara, när får man spendera och ska man börja tänka på pensionen redan nu? Simon, Filippa och Hamid är tre unga bankkunder, på tre olika platser i livet som med Länsförsäkringar Jönköping i ryggen förverkligar sina drömmar.

Tre unga bankkunder med olika mål

 

Rådgivaren som jobbar dygnet runt

Hösten 2018 lanserade Länsförsäkringar Jönköping ”Rådgivaren”, en helt ny app som riktar sig till företags- och lantbrukskunder i Jönköpings län. Med Rådgivaren i fickan är det nu ännu enklare att snabbt komma i kontakt med just en rådgivare.

Så här fungerar Rådgivaren

Arvid var först på plats - ryckte in direkt

Arvid framför traktorn

I somras slog värmen alla tänkbara rekord och på hundratals ställen i landet rasade skogsbränder. 16-åriga Arvid Bergkvist var på rätt tid vid rätt plats och lyckades avstyra en större katastrof.

Sommaren som satte Sverige i brand

 

Länge leve landsbygden

För att landsbygden ska leva krävs att de mindre kommunerna vågar tänka lite smalare. Det är forskaren Lina Bjerkes budskap, vilket hon delade med sig av under Länsförsäkringar Jönköpings seminarieserie Framåtblick Jönköpings län under våren 2018.

Länsförsäkringar Jönköpings seminarieserie Framåtblick

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.