Ulrica Holmgren ny CIO på Länsförsäkringar AB

Ulrica Holmgren har rekryterats som ny CIO till Länsförsäkringar AB. Ulrica är idag managementkonsult på konsultföretaget Cartina och har mångårig erfarenhet av digitalisering och agil transformation.

Ulrica Holmgren ny CIO Länsförsäkringar AB

Ulrica har tidigare varit CIO på Telenor med ansvar för IT-strategi, utveckling och leverans samt implementering av agilt arbetsätt globalt. Hon har en examen från Linköpings tekniska universitets I-linje.

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Ulrica. Hon är en erfaren och trygg ledare med stor erfarenhet av att driva IT-transformation. Det passar mycket väl in i den satsning vi gör inom IT-området för att Länsförsäkringar ska leverera marknadens bästa kundupplevelse, säger Fredrik Bergström, vd Länsförsäkringar AB.

Christer Cragnell, tillförordnad CIO, kvarstår i rollen tills dess att Ulrica tillträder tjänsten, senast i mitten av september. Hon kommer att ingå i Länsförsäkringar ABs företagsledning.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Länsförsäkringar, där jag tror att jag kan bidra med min erfarenhet av digitala förändringsresor och agil transformation i nära samarbete mellan affär och IT, säger Ulrica Holmgren.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergström, vd för Länsförsäkringar AB. Tel. 070-532 26 60
Länsförsäkringars pressjour. Tel. 08-588 418 50

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden