Länets invånare får tillbaka 125 miljoner kronor

I höst kommer Länsförsäkringar Jönköpings kunder få dela på 125 miljoner kronor i återbäring. Det är den högsta summan som bolaget någonsin gett tillbaka till kunderna.

– Det är oerhört glädjande för mig som vd att vi får ge tillbaka den här rekordsumman till våra kunder, säger Magnus Olsson som är vd på Länsförsäkringar Jönköping.

2020 var ett så pass bra år för Länsförsäkringar Jönköping att bolaget nu ger tillbaka 125 miljoner kronor i återbäring till kunderna. Det beslutades på bolagsstämman som hölls i går.

– Som vd för ett kundägt bolag så är det extra glädjande att vi ger tillbaka den här rekordsumman till kunderna i vårt län, säger Magnus Olsson.

Skadekostnaderna minskade under 2020, till en viss del som en konsekvens av coronapandemin. Det fina skaderesultatet i kombination med ett i övrigt lyckat affärsår ligger till grund för den historiskt höga återbäringen.

– Vi är givetvis stolta över det fina resultatet och att vi ser att skadorna minskat överlag i länet, men än är vi inte nöjda utan vi kommer även fortsättningsvis jobba aktivt med att få ett så tryggt och skadefritt län som möjligt, säger Magnus Olsson.

Det är i höst som kunderna kommer få ta del av återbäringen. Summan man får baseras på hur mycket kunden betalat in i försäkringspremier under 2020.

Läs mer om återbäring

Se alla nyheter