Succé för ”Grönt kort” under Hallbybollen

För första gången någonsin infördes ett så kallat ”Grönt kort” i den stora handbollsturneringen Hallbybollen som spelades i Jönköping i helgen, som syftar till att främja schysstare spel.

Länsförsäkringar Jönköping stöttade sjyst spel på Hallbybollen
Länsförsäkringar Jönköping stöttade sjyst spel på Hallbybollen

På initiativ av oss på Länsförsäkringar Jönköping infördes ett så kallat ”Grönt kort” i en av Sveriges största handbollsturneringar, Hallbybollen.

Tanken bakom det gröna kortet är att främja schysst spel och få alla deltagare att tänka mer på sportsmannaanda. Under turneringen spelades över tusen matcher på flera olika platser i Jönköpings kommun. Nära 400 lag från alla håll och kanter i Sverige deltog. I slutet av varje match fick ledarna i vardera lag gå fram till sekretariatet och meddela vem i motståndarlaget de tyckte skulle få det gröna kortet. Det vill säga vem de tyckte hade varit lite extra schysst under matchen. Bland de som fått ett grönt kort lottades det ut priser.

Vi på Länsförsäkringar Jönköping är stolta över att kunna vara en del av ett så pass stort arrangemang som Hallbybollen. Ett arrangemang som betyder mycket för hela bygden och för ungdomarna som deltar. Att vi dessutom kan vara med och påverka till att turneringen blir ännu schysstare är något som vi värdesätter väldigt högt.

Se alla nyheter