Nu har Långaloppet korsat mållinjen

Över 1 500 deltagare, 38 föreningar, 500 000 kilometer, 14 varv runt jorden och massvis av vinnare. Nu har Länsförsäkringars halvår långa cykeltur Långaloppet korsat mållinjen.

Yogaläraren Lotta var en av deltagarna i Långaloppet.

Den 1 april gick startskottet får cykelturen Långaloppet. Syftet var att få så många som möjligt, både privatpersoner och föreningar, att hoppa upp på cykeln och cykla så mycket som möjligt.

Ett halvår senare kan vi konstatera att över 1 500 deltagare varit med, 38 föreningar har ställt upp, nästan 600 000 kilometer har cyklats och massvis av personer har blivit vinnare i våra tävlingar.

Långaloppet har varit med och bidragit till att få fler att prioritera cykeln, vilket även märkts bland deltagarna. 

– Tack vare Långaloppet har jag verkligen blivit motiverad att ta cykel nästan vart jag skall förutom längre turer då bilen är nödvändig. Jag cyklar när jag plockar svamp i nästan all terräng, jag har skaffat två sidokorgar som jag sätter på cykeln när jag ska handla. Cykeln blir en packåsna. Ja, det går att få alla möjliga idéer till att ta cykeln, berättade en deltagare.

I och med att vi nådde målet, som var 500 000 kilometer, så kommer vi dela ut en kvarts miljon kronor till de deltagande föreningarna. Inom kort kommer de deltagande föreningarna få ett mejl där det står hur man ska göra för att ansöka om bidraget.

Syftet med Långaloppet-bidraget är att pengarna ska gå till att skapa trygghet och möjligheter i Jönköpings län.

Se alla nyheter