Hur gäller min försäkring vid flygbolagskonkurs?

Om du får besked (via media eller resebolaget) innan avresan från bostaden om att det finns risk för inställt flyg på grund av till exempel konkurs får du inte ersättning från din hemförsäkring. Du får inte heller ersättning om du har tilläggsförsäkringen Utökat reseskydd.

Förseningsersättning

Har du påbörjat resan och har Utökat reseskydd i din hemförsäkring kan du få ersättning för förseningar på resan. Även om förseningen beror på konkurs. Om flyget blir inställt eller försenat mer än åtta timmar får du 1 000 kronor. Blir du försenad mer än 36 timmar får du 2 000 kronor till. Högsta ersättningen är 3 000 kronor per person.

Hallå konsument skriver så här om flygbolag i konkurs:

Är flygbiljetten köpt med ett kreditkort?

Kontrollera om du har köpt flygbiljetten med ett kreditkort. I så fall har du ett skydd enligt lag. Vänd dig till kortutgivaren genom din bank för att göra en kortreklamation. Har du betalat flygbiljetten med ett vanligt betalkort har du normalt sett inte reklamationsrätt. En del banker erbjuder dock möjligheten att reklamera i alla fall, så det kan vara värt att ta kontakt med din bank och höra hur deras villkor ser ut.

SVT Nyheter - Det här har du rätt till om flygbolaget går i konkurs

 

 

Se alla nyheter