Foto på Jennika Jarlback och Jesper Rundbäck.

Ekonomipodden

I Länsförsäkringar Jönköpings ekonomipodd medverkar finanschef Jesper Rundbäck och Jennike Jarlback, liv- och pensionsansvarig. De tar upp aktuella ämnen inom finansmarknaden och omvärlden och reder ut olika begrepp.

Avsnitt 9 - Har börsen återhämtat sig helt från börsfallet i slutet på förra året?

I det här avsnittet summerar vi första kvartalet ur ett börsperspektiv, vi berör Riksbankens agerande och diverse händelser som påverkar de finansiella marknaderna. Har börsen återhämtat sig helt från börsfallet i slutet på förra året? Kommer räntan ligga kvar på denna nivå längre än vad som har sagts tidigare? Vilka är de viktigaste exportvarorna för Sverige? Kommer ett handelsavtal slutas innan året är slut? Vi besvarar också era lyssnarfrågor som rör allt som har med ekonomi att göra.

Avsnitt 8 - Vilka effekter har världens kriser och konflikter på de finansiella marknaderna? (februari 2019)

I årets första avsnitt pratar vår finanschef Jesper Rundbäck och Jennike Jarlback, liv- och pensionsansvarig om en rad olika ämnen inom ekonomi. Hur gick börsen 2018? Kommer Storbritannien lämna EU i mars? Vad händer kring statsapparaten i USA? Varför har så många andra länder intresse av konflikten i Venezuela? Kommer räntan höjas ytterligare under 2019?

 

Avsnitt 7 - Vilka effekter får en räntehöjning på hushållen? (november 2018)

I det här avsnittet pratar vår finanschef Jesper Rundbäck och Jennike Jarlback, liv- och pensionsansvarig om riksbankens nästa steg och vilka effekter en räntehöjning får på hushållen. De kommer även beröra nedgången på börsen i oktober samt turbulensen kring Brexit.

Avsnitt 6 - Hur påverkar valet i Sverige de finansiella marknaderna? (oktober 2018)

I sjätte avsnittet pratar vår finanschef Jesper Rundbäck och Jennike Jarlback, liv- och pensionsansvarig om den globala handelskonflikten mellan USA och Kina som verkar fortsätta. De kommer även beröra valet i Sverige och om det har några effekter på de finansiella marknaderna.

Avsnitt 5 - Vad får en italiensk regeringskris för effekter på de finansiella marknaderna? (juni 2018)

I femte avsnittet pratar vår finanschef Jesper Rundbäck och Jennike Jarlback, liv- och pensionsansvarig om Italiens nya regering och dess påverkan på EU:s ekonomi, USA:s handelstullar samt vad man ska tänka på inför sommarens semesterperioder.

Avsnitt 4

I fjärde avsnittet pratar vår finanschef Jesper Rundbäck och Jennike Jarlback, liv- och pensionsansvarig, om den amerikanska turbulensen, handelstullar och spridningseffekter.