Cykelprojekt i Nässjö och Tranås

För oss är det viktigt att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar och skapa trygghet i lokalsamhället. Därför samarbetar vi bland annat med Nässjö Basket och E-sportlinjen på Sommens Folkhögskola i Tranås.

Divine dekorerar sin cykel.

Som en del i samarbetet har vi ordnat begagnade cyklar som tjejerna Mona, Pela, Zainab och Divine har fått rusta upp och dekorera. Vi har också skänkt hjälmar och vår skadeförebyggare Jonas Ander har pratat cykelvett i trafiken.

När vi besökte dessa tjejer i Nässjö så möttes vi av ett glatt gäng som var oerhört stolta över att vara en del av det här projektet. De visade med stor glädje upp sina cyklar och var väldigt tacksamma över att vi hade skänkt hjälmar, och som de själva sa ”Vi ser faktiskt coola ut i de här hjälmarna”!

Vi ställde några frågor till två av tjejerna, Pela och Divine.

Vad är det bästa med det här projektet?
”Att vi sparar på miljön, har roligt, träffar kompisar och får lära oss nya saker.”

Vad betyder det för er att få en cykel?
”Man kan spara sina pengar, det är roligt att få en cykel, man kan cykla ihop med sina kompisar och man kan cykla till olika platser på sommaren.”

Vi träffade också Christer från Nässjö Basket som fick svara på frågan vilken som är den största nyttan med detta projekt?
”Vi får ungdomar ut i verkligheten istället för att sitta med sina mobiler eller framför datorn. De leker och umgås med sina kompisar och har roligt."

E-sportlinjen på Sommens Folkhögskola

Förutom cykelprojektet i Nässjö har vi också ett samarbete med E-sportlinjen på Sommens Folkhögskola i Tranås. Även där har vi ordnat fram begagnade cyklar som eleverna själva har renoverat. Målet med dessa cyklar har varit en gemensam cykelpool på folkhögskolan.

När vi intervjuade eleverna på skolan var de glada över det här projektet och väldigt tacksamma över att det nu fanns cyklar som de snabbt och smidigt kunde låna om de behövde fixa ett ärende på lunchen.

De här cykelprojekten visar verkligen att vårt starka samhällsengagemang skapar möjligheter i länet!