Cykla i Långaloppet

Pappa med två döttrar cyklar i parken.

Cykla i Långaloppet

Nu utmanar vi alla länets invånare* och föreningar* att delta i Långaloppet - ett halvårslångt cykellopp från 1 april till 30 september med rörelseglädje och gemenskap i fokus. För vår hälsa. För vår miljö. För att det är kul att röra sig. Och för att vinna fina priser.

Registrera dig direkt och tävla om fina priser

Känslan av att vara del av något stort ger extra kraft i både uppförsbackar och motvind. Med gemensamma krafter tror vi att vi kan cykla ihop 500 000 kilometer innan sista september. Det är ett av våra mål med Långaloppet. Längs vägen har du dessutom chans att vinna riktigt fina priser. Om du redan är hängiven cykelfantast eller ännu bara har funderat på att börja cykla spelar ingen roll.

Både de kilometer du cyklar med vanlig cykel och med elcykel räknas. Spinning är utmärkt träning men räknas inte med i Långaloppet.  

Cykla individuellt eller för din förening

Du kan cykla individuellt eller både individuellt och för en förening du tillhör. Men din förening måste först registrera sig och välja en unik registreringskod som den sedan skickar ut till sina medlemmar. Det går bra att först ansluta sig individuellt och sedan ansluta sig till sin förening vid ett senare tillfälle. 

Fina priser att vinna

Allt mer forskning visar på positiva effekter av att vi rör oss i vardagen. Vi blir friskare, piggare, smartare, gladare och lever längre. Men i ett så här långt cykellopp är det förstås också peppande att kunna vinna fina priser. Därför är du till exempel varje månad med i utlottningen av en sjuväxlad cykel från Skeppshult**. Vi kommer också anordna en mängd andra tävlingar under resans gång.

250 000 kronor till länets föreningar

Givetvis vill vi också ha med så många som möjligt av våra driftiga föreningar i länet. Därför utmanar vi dem att tävla mot och med varandra, med möjlighet att vinna pengar varje månad. Och ännu bättre blir det om vi når målet att tillsammans cykla 500 000 kilometer. Då firar vi med att dela ut totalt 250 000 kronor i Långaloppet-bidrag** till deltagande föreningar som har bra idéer om hållbarhetsprojekt som skapar ökad trygghet i Jönköpings län.

Du kan gå med i Långaloppet när som helst och delta i våra roliga månadstävlingar.

Häng med i rörelsen! Det blir ett roligt halvår.

Läs mer om Långaloppet

*Exklusive boende i Habo och Mullsjö kommun.
**På Långaloppet.se kan du läsa mer om vilka regler som gäller.