­

Så bygger du ditt frihetskapital

Frihetskapital är pengarna du kan behöva för att ändra ditt liv. De ger dig ökad frihet och makt att påverka din framtid. Lyssna till Länsförsäkringars privatekonom Emma Persson som pratar om vikten av ekonomisk jämställdhet i relationer.

Många drömmer om att ha den ekonomiska friheten att testa sitt drömyrke, spendera mer tid med familjen eller att helt enkelt sluta arbeta tidigare i livet. Men många kvinnor fastnar i vab-fällor och låga löner och hamnar efter männen i jakten på ett frihetskapital. Genom att prata frihetskapital vill vi skifta fokus från att sparade pengar ska konsumeras till att låta dem bli en investering i din framtid och den egna känslan av ekonomiskt inflytande.

Varför ska man spara pengar?

Vi har många bra tips på hur man ska tänka kring sitt sparande, hur man kommer igång och vilka sparformer som finns. Du kan också gå igenom vår enkla sparguide där du får du konkreta tips på vad du kan göra. 

Varför ska jag spara?

 

Om Emma

Emma Persson arbetar som privatekonom på Länsförsäkringar. Hon brinner för att inspirera kvinnor till att ta makten över sin egen ekonomi.

Följ henne på Twitter som @EkonomEmma.


Länsförsäkringar Jönköping