Nu får våra kunder, som också är våra ägare, 50 miljoner kronor i återbäring. Vi betalar ut pengarna vecka 44-46. Dessutom delar vi ut ett bidrag på upp till 50 000 kronor till föreningar med bra idéer om projekt som skapar ökad trygghet i länet. För det tjänar vi alla på i det långa loppet.

Pristagarna är utsedda

Sista dag för att ansöka om föreningsbidraget var den 19 november 2018. Stort tack för alla ansökningar!

Av de 75 ansökningar vi fick in har en enig jury utsett tre föreningar som får del av de 50 000 kr som fanns att ansöka om. Pristagarna är Internationella vänner i Värnamo, Bankeryds ridklubb och Nässjö IF.

Internationella vänners ansökan handlar om att få bidrag till att bland annat stötta föreningar, samfund och övriga ideella organisationer i arbetet för en god integration mellan människor från olika kulturer.

Bankeryds Ridklubb har ansökt om bidrag till nya godkända säkerhetsvästar, hjälmar och säkerhetsstigbyglar till eleverna på ridskolan.

Nässjö IF önskar bidrag till inköp av fler så kallade skridskostöd till deras skridskoskola där antalet barn med invandrarbakgrund ökar. Dessa barn har i regel inte skridskoåkande föräldrar som kan hjälpa dem.

Överlämnandet av prischeckar sker den närmaste tiden i samband med olika evenemang.

Om juryn

I ett kundägt bolag fungerar det mesta lite annorlunda. Som försäkringskund hos oss kan du vara med och bestämma vilka personer som ska representera dig i bolaget. Egentligen kallas de för fullmäktigeledamöter, men en bättre benämning är kundrepresentanter. För det är vad det handlar om.

Tio av våra 66 kundrepresentanter ingår i Långa loppet-juryn för att bedöma bidragen och utse vinnare. Ordförande för juryn är vår hållbarhetschef Ida Rydh. Tanken är att vinnande bidrag ska stödja Länsförsäkringar Jönköpings övergripande vision: ”Tillsammans skapar vi trygghet och möjligheter i Jönköpings län”.

Kundrepresentanter på film

I filmerna berättar våra kundrepresentanter om varför de har valt att engagera sig i Länsförsäkringar Jönköping. De berättar också om årets återbäring och uppmanar dig att ansöka om bidrag till ett hållbart föreningsprojekt.

Sven-Olof Montelin, Jönköping

Marina Nilsson, Vetlanda

Karl-Gustaf Fransson, Aneby

Fadi Babil, Jönköping

Abdi-fatax Ismail, Nässjö

Anna Stavås, Bredaryd

Annika Aronsson, Vetlanda

Annika Bergman, Tranås

Eva Grune, Bankeryd

Caisa Björndal, Gränna

 

Jury  

Sven-Olof
Montelin

Marina
Nilsson

Karl-Gustaf
Fransson

Fadi
Babil

Abdi-fatax
Ismail

Anna
Stavås

Annika
Aronsson

Annika
Bergman

Eva
Grune

 

Caisa
Björndal

 


Symbol för Långa Loppet