Fler ungdomar får chansen att meka med cyklar

Ytterligare fyra ungdomar i Nässjö har fått möjligheten att meka med cyklar tack vare Långaloppet-bidraget som vi på Länsförsäkringar Jönköping delade ut.

I början av 2019 startades ett cykelprojekt upp av Nässjö basket där ungdomar fick meka med cyklar en gång i veckan. Vi på Länsförsäkringar Jönköping bidrog till projektet genom att skänka cyklar som inte var i bästa skick till föreningen. Efter att ha mekat med cyklarna i några veckors tid och reparerat dem fick ungdomarna till slut ta med cyklarna hem.

– Det betydde jättemycket för dem som fick chansen att vara med och meka med cyklarna, de såg verkligen fram emot att komma hit och få fixa till sin egen cykel, säger Christer Sabel som är ansvarig för projektet.

Det var osäkert om projektet skulle kunna fortsätta med en ny grupp ungdomar. Nässjö Basket valde dock att delta i vår kampanj Långaloppet och efter det ansöka om bidraget på en kvarts miljon kronor som vi delade ut. Ihop med 13 andra föreningar fick de dela på summan och det är tack vare det bidraget som projektet kan fortsätta.

– Vi var och handlade färg till cyklarna nyss. Varje ungdom fick välja varsin färg som de sen själva ska måla cyklarna med. Det blev svart, vitt, grått och någon lättare nyans av lila. Det är sådana saker som pengarna går till, förklarar Christer Sabel.

När vi på Länsförsäkringar Jönköping besökte Nässjö Baskets kanslilokal så höll fyra tjejer i mellanstadieåldern på att meka för fullt med sina cyklar. Det var tredje gången de kom dit och de hade redan kommit en bit på vägen.

– Jag brukar inte hålla på med verktyg annars men det här är jättekul, säger Emina samtidigt som hon håller på att vrida loss en mutter på sin Monark-cykel som hon ska fixa till.

Cyklarna som ska fixas till är också skänkta av Länsförsäkringar. De var dock i ganska dåligt skick och Christer Sabel trodde att det skulle ta längre tid för den här gruppen ungdomar att bli färdiga med sina cyklar.

– Vi kommer fortsätta tills de blir klara, sen vet vi inte hur det blir. Just nu känns det som att projektet kommer fortsätta så länge det finns pengar till det. Det kostar trots allt att köpa in reservdelar och material till cyklarna. Därför känns det väldigt skönt att ha fått bidraget från er på Länsförsäkringar, det gör att vi kan hålla på ett tag till, säger Christer Sabel.