Detta missar du när du väljer försäkringsbolag

Oavsett om du bor i en lägenhet eller en villa så behöver du en hemförsäkring. Om det oförutsedda skulle hända är det viktigt att du är rätt försäkrad. Men det finns en del saker som många missar när de väljer hemförsäkring.

Jakob Sjölin, ansvarig för digital försäljning på Länsförsäkringar Jönköping.

Ansvarsförsäkring, villahem, allrisk och lösöre. Begreppen är många och ofta krångliga när det kommer till försäkringar. Det är inte alltid världens lättaste att sätta sig in i vad som faktiskt ingår i försäkringen och vilka skillnaderna är mellan de olika försäkringsbolagen.

– Försäkringar är ofta svåra att förstå. Som kund ska man i så fall ha förståelse för aktsamhetskrav, begränsningar, de olika definitionerna och benämningarna i villkoren, vilket ofta leder till att man väljer försäkring utifrån kostnad. Men det finns viktiga saker som många därför missar när de väljer sin hemförsäkring, säger Jakob Sjölin som är ansvarig för digital försäljning på Länsförsäkringar Jönköping.

– Många tror kanske att en hemförsäkring är exakt likadan hos alla bolag och att det enbart är priset som är skillnaden, men hemförsäkringen skiljer sig åt en hel del baserat på vilket bolag du väljer, även om produkten heter hemförsäkring.  Det handlar ofta om olika tillägg och ersättningstabeller.

– Den frågan som dyker upp allra oftast är hur allrisken gäller och vad som ingår i den, säger Jakob Sjölin.

Allriskförsäkring ingår automatiskt

Allriskförsäkring, även kallat för drulleförsäkring, ingår alltid i Länsförsäkringar Jönköpings hemförsäkring. Allrisk gäller för plötslig och oförutsedd händelse, det innebär att om man till exempel skulle tappa sin bärbara dator i golvet eller sätta sig på sina glasögon så är det genom allriskförsäkringen som man får ersättning.

– Många blir förvånade över att allrisken ingår hos oss, för hos många andra försäkringsbolag så är det en tilläggsförsäkring som kostar extra men hos oss ingår den.

Det finns många hundralappar att spara om året genom att dra in på tilläggsförsäkringar som köps till via andra leverantörer. I det här fallet räcker det att köpa Länsförsäkringars hemförsäkring där både allrisk och utökat reseskydd ingår.

– Det är en extra trygghet man har om något skulle hända. Därför är det viktigt att när man tecknar en hemförsäkring verkligen ser till att man är rätt försäkrad. Allt går inte att försäkra och det är viktigt att du som kund kontaktar oss om du har funderingar kring dina försäkringar eller om du skulle råka ut för något, avslutar Jakob Sjölin.

Se fullständiga villkor gällande allriskförsäkring och hemförsäkring på vår hemsida.