Våra bästa sommartips

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Under sommaren gör vi många saker som vi har längtat efter under hela året. För att inte hamna i några oönskade situationer har vi samlat lite tips när du har semester. Vad du ska tänka på när du åker utomlands, när du kör bil, på båten eller varför inte passa på att ta ett steg mot en bättre hälsa genom att göra snabbkollen. Vi önskar dig en härlig sommar med många trevliga upplevelser.


Växla inte bort dina pengar

Betala med ditt kort på resan istället för att växla till kontanter innan semestern. Det är lika enkelt och säkert som hemma, och du får oftast ut mer av din semesterkassa.

För en härlig båtsemester

  • Använd alltid en skön flytväst
  • Se till att ha fungerande utrustning för att kalla på hjälp
  • Sol, vind och vatten? Lyssna på sjörapporten

Förbättra din hälsa

Ta del av inspirerande artiklar så du kan ta ett första steg mot en bättre hälsa. Har du en sjukvårdsförsäkring hos oss kan du också göra vår hälsoprofil och få full koll på din hälsa.

Resekortet i appen

Det är viktigt att du har resekortet när du ska ut och resa. Där hittar du all viktig information om din försäkring och viktiga telefonnummer om olyckan skulle vara framme.

Bilsemester

Om du planerar att resa utomlands med bilen finns det en del regler att tänka på.

Sjuk eller skadad innan resan?

Har du en allvarlig eller livshotande sjukdom finns det saker du bör tänka på innan du åker på en utlandsresa. Detsamma gäller även när du brutit en arm eller ett ben.