vd Henrietta Hansson tillsammans med Erikshjälpens insamlingskoordinator Daniel Måledal

Länsförsäkringar Jönköping inleder samarbete med Erikshjälpen

vd Henrietta Hansson tillsammans med Erikshjälpens insamlingskoordinator Daniel Måledal

Idag gick startskottet för ett samarbete mellan Länsförsäkringar Jönköping och Erikshjälpen. En stor mängd kläder som personalen har samlat in på huvudkontoret i Jönköping och på lokalkontoren i länet lämnades över till Daniel Måledal som är insamlingskoordinator för företag på Erikshjälpen.

– Länsförsäkringar Jönköping arbetar dagligen med att förebygga skador och att skapa trygghet, säger Länsförsäkringar Jönköpings vd Henrietta Hansson. Som kundägt bolag är det sociala hållbarhetsarbetet en prioriterad fråga och att motverka utanförskap och otrygghet betraktar bolaget som en del av sitt samhällsansvar. Vi ser flera beröringspunkter med Erikshjälpens verksamhet och tror att det finns områden som vi kan samarbeta kring framöver.

Det finns ett stort engagemang från såväl företagsledningen som personalen på Länsförsäkringar Jönköping att ge hjälp till behövande. Därför har man så här i juletid beslutat att skänka lite extra.

Detta görs på flera olika sätt. Personalen kan till exempel välja att en summa dras från lönen varje månad som går till hjälporganisationer. Därutöver har man valt att samla in kläder till Erikshjälpen.

– Jag är tacksam för engagemanget från Länsförsäkringar Jönköpings sida, säger Daniel Måledal. Insamlingen av kläder som bolaget gjort gör skillnad för folk som har det svårt. Det finns även en viktig miljö- och hållbarhetsaspekt i att kläder återanvänds.

Se alla nyheter