Samhällsengagemang

Engagemang i det lokala samhället

Starkt engagemang i det lokala samhällets utveckling och tillväxt

Vi har sedan lång tid tillbaka ett engagemang i det lokala samhällets utveckling och tillväxt.

I hela Sverige stödjer och samarbetar vi aktivt med lokala organisationer, föreningsliv, idrottsrörelser och näringsliv. Under lång tid har syftet varit att skapa individuell trygghet genom att erbjuda försäkringar. Men parallellt med det har en viktig del av arbetet också handlat om att minska risker och skapa trygghet där människor lever, arbetar och är aktiva. Insatser som gynnar inte bara de egna kunderna utan hela samhället.

Dessutom bedriver vi ett aktivt förebyggande samhällsarbete för att skapa så goda levnadsvillkor som möjligt för människorna i länet. Omsorgen om det lokala samhället syns både i den långsiktiga omsorgen om pensionsspararnas pengar och i bankerbjudandets lokala prägel.

Vi satsar också långsiktigt genom att bidra till forskning som syftar till ökad individuell trygghet och minskade risker i samhället.

Läs mer om Länsförsäkringars Forskningsfond

Informationen gäller för Länsförsäkringar Jönköping

Ung växtkraft i Jönköpings län

Ung Växtkraft 2018

Känner du någon som aktivt är med och utvecklar landsbygden? Med priset Ung Växtkraft vill vi stödja och uppmuntra unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande.

För att vara med i tävlingen ska den unga företagaren vara verksam på landsbygden och kännetecknas av entreprenörskap, utveckling och nyskapande.

– Med Ung Växtkraft vill vi lyfta någon person som med en positiv inställning utvecklar landsbygden på ett eller annat sätt. Se dig omkring om du inte har en ung företagare som kanske verkar inom de gröna näringarna, i din bekantskap och nominera redan idag, uppmanar Henrietta Hansson, vd på Länsförsäkringar Jönköping och ordförande i den nationella juryn. 

Priset på 50 000 kronor kan användas till vidareutveckling av företaget, till exempel för en studieresa eller annan kompetensutveckling.

Alla nominerade till den nationella tävlingen, som kommer från  Jönköpings län, deltar även i vår lokala Ung Växtkraft-tävling. I den lokala tävlingen får vinnaren 5 000 kronor.

Vi och LRF Ungdom står bakom priset och det skapades för att stödja unga entreprenörer.

Sista dagen för att nominera en kandidat till årets upplaga av Ung Växtkraft har passerat. Vi ser fram emot att dela ut priset på LRF-ungdomens rikstämma 2018.

 

Emanuel Eriksson - vinnare av Ung Växtkraft 2017 i Jönköpings län - berättar om sin vardag

Albert Aspegren - som fick ett särskilt hedersomnämnande av nationella juryn 2017 - berättar om sina tankar på framtiden


Samhällsengagemang hos Länsförsäkringar Jönköping

Vi arbetar för att förebygga bränder

Att undvika bränder är en vinst både för dig som kund och för miljön. Vi arbetar med rådgivning och besiktar samtliga villor med fastbränsleeldning för att förebygga bränder. Inom lantbruket erbjuder vi certifieringen "Säker Gård" som lägger fokus på el- och brandsäkerhet.

Det här gör vi för att minska bränder

Fokus på oskyddade trafikanter

Nu satsar Länsförsäkringar Jönköping på skadeförebyggande arbete inom trafiksäkerhet.
"Antalet skador bland oskyddade trafikanter ökar. Det här är en utveckling som vi måste hejda", säger skadeförebyggare Jonas Ander.

Oskyddade trafikanter

Årets matentreprenör

Länsförsäkringar Jönköping vill lyfta fram de personer som arbetar hårt för att vi ska ha bra mat på våra tallrikar. Det gör vi genom att instifta ett nytt lokalt pris: "Årets matentreprenör i Jönköpings län. Priset är på 20 000 kronor och ska gå till en aktör som uppfyller dessa kriterier.

Läs om 2017 års vinnare av priset som tilldelades Grenna Glass.