­

Hurra för dig, vi fyller 175 år!

I år fyller Länsförsäkringar Jämtland 175 år. Det tycker vi att du har gjort riktigt bra! Det är faktiskt du och alla andra kunder vi har och haft som gjort det möjligt. Sedan 1848. Det var då det började.

För 175 år sedan startades Jämtlands läns Brand­stods­­bolag. Som namnet antyder handlade det om att bönderna hjälpte varandra om någon av gårdarna drabbades av eldsvåda. Den enkla idéen blev en succé och lever kvar än idag.

Så småningom utvidgades försäkringsgemenskapen till mer än brand och egendom. 1950 kom vår första fordons­försäkring som snabbt blev allt viktigare när hästar ersattes med traktorer. Resten är historia och idag ger vi trygghet för nästan allt livet innehåller.

Vår historia

Trygghet för jämtar och härjedalingar

100 miljoner i återbäring

Vi ägs av dig som har en försäkring hos oss. När det går bra för oss så går det också bra för dig. Ibland går det lite extra bra och då blir det lite extra härligt för dig som ägare. I år delar vi ut 100 miljoner kronor till våra kunder och utan dig hade det inte varit möjligt. Hurra för dig, under hösten kommer återbäringen!

Så fungerar återbäringen

Tillsammans skapar vi länsmagi

På juridikspråk är Länsförsäkringar Jämtland ett ömse­sidigt bolag, i klarspråk betyder det att du som kund är en av våra ägare. Det betyder också att vi hör ihop. Det som är bra för länet, är bra för dig och bra för oss. Tillsammans kan vi göra nytta i länet och samtidigt ha trygga produkter och tjänster till konkurrens­kraftiga priser. Det är magin med att vara kund­­ägda och lokala.

Vårt engagemang i länet

Förebygga skador och olyckor

Att hjälpa till och före­bygga skador är i vårt DNA och vi har mycket gemen­samt med polisen, räddningstjänsten med flera. En skada som aldrig sker är en vinst för både dig och miljön.

På bilden ser vi fjällräddningen i Vålådalen som i november 1980 fick tio nya räddnings­pulkor för att lättare transportera nöd­ställda ner för fjällen.

Tips för att förebygga skador hemma
Icons/70px/Quotation-mark-70
Hur ser livet ut 175 år in i framtiden? En sak är jag ganska säker på, att grunden i vår verksamhet kommer vara ungefär densamma. Gemensamt ansvar för att skapa en gemensam trygghet. Både för individen, egenföretagaren, större företag och lantbruken.”
Unn Wakefield, försäkringschef på Länsförsäkringar Jämtland

Vill du också vara med och skapa länsmagi?

Försäkringar för hemmet, familjen, företaget och fordonen

Du kan vara trygg hos oss. Vi är lokala och vi finns nära dig om du behöver hjälp.

Din lokala bank

Välkommen till en bank som finns där du är. Hos oss löser du enkelt dina bankärenden digitalt eller på ett av våra många lokala bankkontor.

Spara till pensionen

Pensionen behöver inte vara svår att förstå. Vi hjälper dig få bättre koll och ger tips på hur du kan påverka din pension.