Simon Hedström är Årets barnrättskämpe 2019

Utmärkelsen Årets barnrättskämpe går varje år till någon eller några som tydligt visat hur man kan förbättra vardagen till det bättre för barn och unga i Jämtlands län. Genom uthållighet och mod bidrar barnrättskämpen till att sätta barnens bästa i främsta rummet.

Simon Hallbäck, Länsförsäkringar Jämtland, delar ut priset till Simon Hedström, Parasport J-H

Priset delas sedan 2013 ut av Rädda Barnen i Jämtland och Härjedalen tillsammans med Länsförsäkringar Jämtland.

En jury som består av representanter från Rädda Barnen och Länsförsäkringar Jämtland var i år väldigt eniga om vem som skulle utses till Årets barnrättskämpe

Priset delades i år ut av Simon Hallbäck, Länsförsäkringar Jämtland, utomhus då vi på grund av Corona-pandemin inte kunnat dela ut priset vid någon av Rädda Barnens sammankomster.

Juryns motivering:

Med ett stort engagemang inom Parasportförbundet driver Simon Hedström bland annat idrottsskola för barn och ungdomar med olika funktionshinder. Simon tar sig ut i hela Jämtlands län med släpvagn full av utrustning för att se till att så många som möjligt ska få prova på olika sporter och är verkligen en eldsjäl. Simon är en fin förebild med sin ödmjuka framtoning och sin unga ålder, dessutom sitter han själv i rullstol vilket gör att han kan förstå och relatera till barnen på ett djupare plan. Vi vill uppmärksamma Simon viktiga arbete och utnämner därför honom till Årets barnrättskämpe 2019.

Prispengar till välgörande ändamål

Den som får utmärkelsen Årets barnrättskämpe får bestämma till vilket välgörande ändamål som Länsförsäkringar Jämtland ska skänka 10 000 kronor. Simon valde att skänka pengarna till Happy Hoops.

För frågor kontakta

Per Hedman, distriktsstyrelsen Rädda Barnen Jämtland/Härjedalen, 073-047 06 06
Kajsa Eklund, ordförande i Rädda Barnen Jämtland/Härjedalen, 072-728 47 77

Läs mer om utmärkelsen Årets barnrättskämpe

Se alla nyheter