Ida Sundin, Rossöns IF får årets ungdomsledarstipendium i Strömsunds kommun

Ida är ungdomsledare i Rossöns IF och ser till att barn och unga får testa på en hel rad olika idrotter. Samtidigt söker hon bidrag och säljer fika på träningarna, allt för att få verksamheten att gå runt. Ida är en mycket uppskattad ungdomsledare i klubben.

Igår, den 6 november, delades årets ungdomsledarstipendium i Strömsunds kommun ut till Ida Sundin från Rossöns IF. 

– Vi vill uppmärksamma engagerade personer som på olika sätt är viktiga för barn och ungdomar, för deras fritid och framtid i länet. Ida är en fantastisk förebild med sitt engagemang och driv för barnen och ungdomarna i Rossöns IF, säger Tomas Eriksson, vd för Länsförsäkringar Jämtland.

Juryns motivering:

”Ida är väldigt engagerad inom barn och ungdomsidrott! I sommar har hon gjort en massa aktiviteter som till exempel parkour, colour rush, discgolf, fäktning, armbrytning, scoutkväll, m.m. Hon tar ansvar för att ordna allt själv och är aktiv med att få in pengar till aktiviteterna. Ida är verkligen värd ett stipendium för sitt engagemang.”

Om ungdomsledarstipendiet

Ungdomsledarstipendiet har delats ut av Länsförsäkringar Jämtland, i länets alla kommuner, sedan 1974. Stipendiet delas ut i samband med val av ledamöter till Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige, vilket sker vart tredje år i respektive kommun.

Juryn

Juryn består av representanter från JH Idrottsförbund, Länskulturen (Region JH), Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige och Länsförsäkringar Jämtland. Allt för att skapa en så bra förankring och bred bild som möjligt av de nominerade.

Se alla nyheter