Oliwer och Emelie har tilldelats 2018-års idrottstalangstipendium

Oliwer Magnusson, Östersund Frösö Slk och Emelie Nyman Wänset, Östersunds GIF har tilldelats 2018-års idrottstalangstipendium för de fina insatser de gjort under året.

Stipendiet delades ut i samband med vår bolagsstämma den 10 maj av Karin Mattsson, styrelseordförande och Tomas Eriksson, vd för Länsförsäkringar Jämtland. 

 

Om stipendiaterna

Oliwer Magnusson - Östersund Frösö Slk

Juryns motivering:
Under 2018 tog Oliwer en ordinarie plats i det svenska freeskiinglandslaget i slopestyle och Big Air. Oliwer representerade Sverige i OS i Peyongchang och har även mästerskapsmedaljer från JVM med ett guld från 2018 som främsta placering. Han har även visat goda framgångar i Världscupen där han håller hög nivå i både slopestyle och big air.

Emelie Nyman Wänseth - Östersunds GIF

Juryns motivering:
Har radat upp resultat år efter år och 2018 tog hon bland annat två SM silver i tresteg (inomhus och utomhus), två JSM guld i tresteg (inomhus och utomhus) och blev nordisk U23 mästare i tresteg. Även om Emelie har haft sina främsta resultat i just tresteget så är det mångkamp som hon valt att satsa på. För att klara av en satsning där man tävlar i sju olika grenar så krävs det en seriös satsning där man lägger ner all sin tid på att förbättras, en utmaning Emelie är fast besluten att ta sig an!

Se alla nyheter