Tusen gnistor för glädjefull integration

Visst har ni hört talas om The Rockin Pots? Kören som startade på en flyktingförläggning i Grytan utanför Östersund. Snabbt blev den känd som en av de mer lyckade integrationsaktiviteterna och Tomas Ledin och Eva Dahlgren är bara några som samarbetat med dem. Idag har kören även en fond, Gnistan. Med små bidrag hjälper de dem som vill vara med och göra skillnad. Och det är många som vill!

Mohammad Rasouli i rollen som handledare för Mohsen Gholami. I mitten Ulla Landenmark.

En av dem är Ulla Landenmark som hjälper ungdomar på vägen till körkort. Det är ungdomar utan de nätverk, familj eller vänner de flesta av oss är vana vid. De behöver hjälp med framför allt körtimmar men även andra delar när de tar körkort. Alla som minns teoriprovet vet att det kan vara krångligt även med full koll på tempus, pronomen och prepositioner.
– Ett körkort betyder nästan allt. Det är en nödvändighet för jobb och mycket annat vi tar för givet. Har man inte vuxna i sin närhet med möjlighet att övningsköra blir steget längre in i samhället, säger Ulla Landenmark.

Med tid, omtanke och milersättning
Det var hösten 2019 Ulla Landenmark började mängdträna med ungdomar men också samordna kontakter med andra som ville hjälpte till och ungdomar som behövde körtimmar. Hennes arbete är helt ideellt men fonden Gnistan har gett ersättning för bland annat handledarutbildning vid Trafikskola och milersättning. En förutsättning för att kunna fortsätta.

Kören The Rockin Pots

Kören The Rockin Pots som också driver en fonden Gnistan. 

Kören som förstod att det var många som bar på en gnista
Det kören The Rockin Pots förstod var att det finns tusentals som vill göra skillnad men att de behöver stöd. Det var därför fonden Gnistan startades. Fonden delar ut små bidrag till initiativ och eldsjälar över hela landet och länet. Vi på Länsförsäkringar Jämtland stöttar årligen Gnistan så att fler som Ulla Landenmark i Jämtland och Härjedalen kan ges möjlighet att bidra till en positiv utveckling. För ungdomarna så klart men alla vinner på en bra integration.

Idag är det några stycken som hjälper till med handledning till körkort. Bland annat Mohammad Rasouli som syns i filmen men behovet är stort och de behöver bli fler. Är du intresserad av att hjälpa till så förmedlar vi gärna kontakt, skicka ett mejl till info@lfz.se.

Hur gick det med körkorten?
Hur gick då för Bahri Gidey och Mohsen Gholami som du också ser i filmen? Jo Mohsen Gholami har körkort idag och Bahri Gidey har kommit en bra bit på vägen!

 

Länkar:

The Rockin Pots, bli månadsgivare
Följ The Rockin Pots på Facebook

Om Länsförsäkringar Jämtlands engagemang i länet

Som kundägt lokalt bolag stöttar Länsförsäkringar Jämtland det som bidrar till länets utveckling. Vårt samhällsengagemang utgår till stor del från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Mål nummer 10 och dess delmål handlar om att minska ojämlikhet. Socialt, ekonomiskt och politiskt. En framgångsrik integration är nödvändigt för att lyckas med det målet.