Team 12-17 Jämtland/Härjedalen

Avstå alkohol, tobak, nikotin och andra droger för att istället ha gratis tillgång till Jämtland/Härjedalens elitklubbars hemmamatcher.

Är du mellan 12 och 17 år?

Då kan du få gratis inträde till ÖFK, Jämtland Basket, Östersund Basket eller ÖIKs matcher säsongen 23/24 genom att skriva avtal med Team 12-17.

  • Detta gäller för dig född 2011-2006.
  • Genom att skriva under ett kontrakt förbinder Du dig att avstå alkohol, tobak, nikotin och andra droger och får i utbyte gå gratis på de anslutna föreningarnas hemmamatcher i grundserien säsongen 23/24.
  • Du, målsman och någon av våra ambassadörer skriver på kontraktet tillsammans.

Föreningar som ingår i Team 12-17

Östersund Basket

Fritt inträde på alla matcher i grundserien som spelas av Östersund Baskets damlag. 

  • För att få gratis inträde visar du upp ditt Team 12-17 i entrén

Östersund Basket spelar i Svenska Basketligan Dam som är den högsta serien i Sverige. 

 

Villkor

För att få gratis inträde på matcherna gäller det att du har med dig ditt Team 12-17 kort och följer kontraktet. Kortet ger dig gratis inträde i mån av plats och gäller på alla grundseriematcher i SBL Dam. Med reservation för ändringar

 

Östersunds IK

Fritt inträde på alla matcher* i grundserien som spelas av Östersunds IK. 

  • För att få gratis inträde visar du upp ditt Team 12-17 i biljettboden utanför entrén och får i utbyte en ståplatsbiljett.

Östersunds IK spelar i HockeyAllsvenskan som är den näst högsta serien i Sverige. 

 

Villkor

För att få gratis inträde på matcherna gäller det att du har med dig ditt Team 12-17 kort och följer kontraktet.

*Kortet ger dig gratis inträde i mån av plats och gäller på alla grundseriematcher bortsett från matcherna mot Brynäs, Djurgården och Björklöven där endast ordinarie biljetter gäller. Med reservation för ändringar

 

Jämtland Basket

Fritt inträde på alla matcher i grundserien som spelas av Jämtland Basket. 

Jämtland Basket spelar i Svenska Basketligan som är den högsta serien i Sverige. 

 

Villkor

För att få gratis inträde på matcherna gäller det att du har med dig ditt säsongskort och följer kontraktet. Kortet ger dig gratis inträde i mån av plats i första hand på J-sektionen (klackläktaren på kortsidan) och gäller på alla grundseriematcher i SBL. Med reservation för ändringar.

 

Östersunds FK

Fritt inträde på alla matcher i grundserien som spelas av Östersunds FK . 

  • För att få fritt inträde visar du upp ditt Team 12-17 kort i biljettcentret utanför Jämtkraft Arena och får i utbyte en ståplatsbiljett.

ÖFK spelar i Superettan som är den näst högsta serien i Sverige. 

 

Villkor

För att få gratis inträde på matcherna gäller det att du har med dig ditt Team 12-17 kort och följer kontraktet. Kortet ger dig gratis inträde i mån av plats och gäller på alla grundseriematcher. Med reservation för ändringar

 

Team 12-17 – laget för dig som gillar elitidrott!

Idrotten står för hälsa och är ett av samhällets viktigaste alkohol- och drogförebyggande sammanhang. För många unga är idrott en skyddsfaktor när det kommer till just alkohol.

Samtidigt vet vi att det finns sammanhang inom idrotten där alkohol kan finnas med eller upplevas som naturligt. Det vill vi ändra på!

Tillsammans med länets elitklubbar; Jämtlands basket, Östersunds basket, Östersunds FK och Östersunds IK bildar vi laget som älskar elitidrott och vet hur vi undviker alkohol, narkotika, nikotin och tobak, allt för största möjliga upplevelse och prestation!

Anmäl dig, gå gratis på elitlagens hemmamatcher och lär känna ett härligt gäng som lyfter din kunskap om prestation och hälsa.

Team 12-17 vänder sig till alla ungdomar mellan 12-17 år i Jämtland och Härjedalen, oavsett om du är aktiv inom en förening eller inte. Som medlem i Team 12-17 skriver du ett kontrakt med ambassadörer för respektive elitklubb och dina föräldrar om att inte dricka alkohol, ta droger eller använda tobak under det år avtalet gäller. I gengäld får du gå obegränsat på A-lagens hemma matcher och ta del av ett utbildningsprogram tillsammans med RF SISU.

Upplägg:

Föreningarna

Samtliga fyra elitföreningar i Östersund har tydliga riktlinjer och policys för alkohol och droger. I och med samarbetet med aktuell sponsor för konceptet Team 12-17 förbinder sig respektive förening att  ha en plan för hur utvecklingsarbetet kopplat till ANDT-frågor ska genomföras under perioden/året och vilka aktiviteter som ska ske. Planen gås igenom tillsammans med RF-SISU Jämtland Härjedalen som också stödjer föreningarna i arbetet utifrån föreningarnas olika behov.

Ungdomar Team 12-14

  • Kontraktsskrivning med föräldrar och ambassadörer för respektive förening vid angiven tidpunkt och plats
  • 3 work-shoptillfällen med föreningskonsulenter från RF-SISU och experter inom området
  • Fri tillgång till elitföreningarnas A-lagsmatcher (utifrån platstillgång)

 

Föräldrar

Undersökningar visar att föräldrars och andra vuxnas gränser, bidrar till minskad konsumtion bland ungdomar. Därför vill vi att du som förälder går igenom denna sida för att lära dig mer om alkohol och andra droger samt din viktiga roll som vuxen: https://www.fullkoll.nu/om-alkohol-och-droger/tobak-och-nikotin/. Du kvitterar genom att signera det intyg som ditt barn får efter ett år med Team 12-17!

Samarbetspartners