Förändringar i fondutbudet

Länsförsäkringar erbjuder ett brett fondutbud inom fondförsäkring där alla fonder utvärderas och kvalitetssäkras kontinuerligt utifrån bland annat avkastningspotential och hållbarhet.

 

Förutom att inkludera nya fonder byter vi också ut fonder som inte uppfyller våra krav och förväntningar. För att du som sparare ska kunna hålla dig uppdaterad har vi sammanställt förändringarna nedan.

Till fondlistan

Läs mer om fondutbudet

2023

 
Oktober

Förändringar i pensionsfondutbudet

För att du ska få en så hög och hållbarhetsinriktad pension som möjligt, kommer vi i oktober att göra några förändringar i fondutbudet inom fondförsäkring.

Till nyheten

September

Förändringar i pensionsfondutbudet

För att du ska få en så hög och hållbarhetsinriktad pension som möjligt, kommer vi i september att göra några förändringar i fondutbudet inom fondförsäkring.

Till nyheten

Maj

Sju nya fonder i pensionsfondutbudet i maj

Den 22 maj inkluderar vi sju nya fonder i fondutbudet inom fondförsäkring. Du som sparar hos oss får fonder att välja på och dessutom fler hållbarhetsinriktade alternativ. Fonderna är utvärderade av våra analytiker utifrån avkastningspotential och hållbarhet. 

Till nyheten

Februari

Nyheter och förändringar i pensionsfondutbudet i februari och mars

Länsförsäkringar erbjuder ett brett fondutbud inom fondförsäkring där alla fonder utvärderas och kvalitetssäkras kontinuerligt utifrån bland annat avkastningspotential och hållbarhet.

Till nyheten

2022

 
September

Förändringar i pensionsutbudet i september och oktober

I september och oktober sker flera förändringar i fondutbudet inom fondförsäkring. I början av oktober lägger vi till två nya fonder, Atlant Opportunity och BlackRock European High Yield, flera fonder byts även ut. Allt för att du ska få en så hög och hållbarhetsinriktad pension som möjligt.

Till nyheten

Maj

Sex nya fonder inom fondförsäkring i maj

Den 16 maj lanserar vi sex nya fonder, tre räntefonder och tre aktiefonder. Du som sparar hos oss har tillgång till ett brett utbud av fonder med olika inriktning och med god kvalitet både när det gäller avkastningspotential och hållbarhetsnivå.

Till nyheten

April

Ny råvarufond i skogssektorn

Den 25 april lanseras den hållbarhetsinriktade fonden Pictet Timber inom fondförsäkring. Pictet Timber, investerar i bolag inom området skogsråvaror. Fonden investerar i hela värdekedjan från skogsråvara till förädlade produkter som papper och förpackningsmaterial och nya innovativa användningsområden för skogsråvaran.

Till nyheten

Januari

Förändringar i pensionsutbudet i februari och mars

Länsförsäkringar erbjuder ett brett fondutbud inom fondförsäkring där alla fonder utvärderas och kvalitetssäkras kontinuerligt utifrån bland annat avkastningspotential och hållbarhet.

Till nyheten

2021

 
oktober

Förändringar i pensionsutbudet med hållbarhet i fokus

I oktober och november sker flera förändringar i fondutbudet inom fondförsäkring. Då lägger vi till fyra nya fonder och byter ut sex fonder. Allt för att du ska få en så hög och hållbarhetsinriktad pension som möjligt.

Till nyheten

augusti

Förändringar i pensionsutbudet i augusti

I augusti sker några förändringar i fondutbudet inom fondförsäkring. Då byter vi ut tre fonder och om du sparar i någon av dem flyttas kapitalet till liknande fonder med högre hållbarhetsnivå.

maj

Förändringar i fondutbudet i maj

Den 24 maj lanseras tre nya fonder och i slutet av maj tar vi också bort några fonder ur utbudet.

Till nyheten

15 mar

Öhman Global Hållbar ny fond i utbudet

Öhman Global Hållbar är ny i pensionsutbudet. Den är en global aktiefond med neutral stil med god hållbarhetsnivå som historiskt har skapat god avkastning till en medelhög risknivå.

Till nyheten

2020

 
24 nov

Nya fonder inom fondförsäkring

Sju nya fonder lanseras i Länsförsäkringars fondförsäkringsutbud idag. Valfriheten för våra pensionskunder ökar ytterligare genom hållbarhetsinriktade fonder med smart energi, global påverkan och jämställdhet i fokus. Dessutom lanserar vi ytterligare svenska aktiefonder.

Till nyheten

7 okt

Nya fonder inom fondförsäkring

Den 7 oktober lanseras två nya fonder i fondutbudet inom fondförsäkring. Vi höjer hållbarhetsnivån ytterligare genom JP Morgan Europe Sustainable Small Cap samt kompletterar utbudet av teknikfonder med den fonden TIN Ny teknik.

Till nyheten

Sep

Förändring i Länsförsäkringars fondutbud

I september 2020 kommer fonderna JP Morgan Europe Dynamic, PIMCO Global Investment Grade och Macquarie Asia New Stars upphöra i Länsförsäkringars fondutbud. Förändringen gäller bara dig som sparar inom fondförsäkring (tjänstepension och kapitalförsäkring). Sparar du via fondkonto eller via ISK kan du fortsätta spara som tidigare. 

Till nyheten

15 juni

Förändring för två hedgefonder i utbudet

Från och med den 15 juni ingår fonden JP Morgan Global Macro Sustainable i det rekommenderade utbudet - samtidigt flyttas Catella Hedge till det utökade utbudet. Förändringarna sker efter en genomgång av hedgefonderna i fondutbudet med en medelrisknivå.

Till nyheten

27 maj

Vi lanserar fyra nya aktiefonder i utbudet
Den 27 maj 2020 lanserar vi fyra nya aktiefonder i fondutbudet: Lannebo Sverige Hållbar, Impax Environmental Markets, Impax Global Opportunities och Robeco New World Financial Equities. Impax är ett helt nytt fondbolag i vårt utbud och anses av många vara pionjärer inom miljöfokuserad kapitalförvaltning. Under de senaste två åren har totalt 50 nya fonder inkluderats och ökat valfriheten för våra kunder.

Till nyheten

16 mar

Tre nya fonder lanseras – alla med hållbarhetsfokus
Den 16 mars 2020 lanserar Länsförsäkringar tre nya utvalda fonder i fondutbudet. Alla med tydligt hållbarhetsfokus. Senaste två åren har totalt 46 nya fonder lanserats och ökat valfriheten för kunderna.

Till nyheten

2019

 
26 nov

Nya fonder med fokus på hållbarhet och Latinamerika
Den 26 november 2019 lanserar vi två nya fonder i fondutbudet. Ytterligare två hållbarhetsinriktade fonder erbjuds, en av de nya och en befintlig, och det finns därmed nu totalt 17 hållbarhetsinriktade fonder i utbudet.

Till nyheten

 11 juni

13 nya fonder 
Den 11 juni lanserar vi 13 nya fonder i fondutbudet, fyra rekommenderade och nio i utökat utbud. Samtidigt flyttas en fond till det utökade utbudet.

Till nyheten

13 feb

Fem nya fonder
Idag lanseras fem nya fonder i fondutbudet. Tre kommer från våra befintliga leverantörer Parvest, Standard Life och Fisher. De övriga två från de nya leverantörerna Spiltan och Simplicity. Samtidigt flyttas två fonder till det utökade utbudet.

Till nyheten

 

2018 
17 sept

Fem fonder flyttas, en tas bort

Idag sker flera förändringar i fondutbudet. Fyra fonder flyttas från det rekommenderade till det utökade utbudet, en fond blir rekommenderad och en fond upphör.

Till nyheten

12 juni

Sex nya fonder den 12 juni
Nu kan du finna ytterligare sex fonder i vårt digra utbud. Fem i det rekommenderade utbudet och en i det utökade. Fonderna kommer från våra nya leverantörer Wellington, Schroder och Robeco. Det görs även en del andra förändringar. En fond flyttas från det utökade till det rekommenderade utbudet och två fonder flyttas i motsatt riktning.

Till nyheten

10 april   

Tre nya fonder i det rekommenderade utbudet

Idag den 10 april lanserar vi tre nya fonder i det rekommenderade fondutbudet. SEB Green Bond Fund, Fisher Emerging Market ESG Fund och JP Morgan Global Strategic Bond Fund.

Till nyheten

19 mars       

Vi lanserar ny fastighetsfond
Den 19 mars lanserar vi fonden Länsförsäkringar Fastighet Europa. För dig som vill sprida riskerna passar den nya fonden bra eftersom den följer fastighetsmarknaden.

Till nyheten

12 feb

FossilSmart - Ny fond
Från och med den 12 februari kan du spara i en fond som har målet att kombinera hänsyn till klimatförändringarna med en god och stabil avkastning: Länsförsäkringar FossilSmart.

Till nyheten

25 jan

Åtta nya fonder i fondutbudet
Den 25 januari lanserade vi åtta nya fonder i utbudet för fondförsäkring. Samtidigt flyttas två rekommenderade fonder till det utökade utbudet.

Till nyheten

 

2017
18 dec      

Länsförsäkringar fortsätter att förstärka fondutbudet
Idag tillkommer tre nya fonder  i Länsförsäkringars utökade utbud; Carnegie Strategifond, Blackrock Emerging Markets Flexi Dynamics  och Standard Life European Corporate Bond SRI.

Till nyheten

22 sep

Länsförsäkringar fortsätter vässa erbjudandet
Länsförsäkringar inkluderar nu åtta nya fonder från Fidelity, BlackRock och DNB och genomför även en del förändringar för befintliga fonder i utbudet.

Till nyheten

15 sep

Länsförsäkringar Global Aktiv slås samman med Länsförsäkringar Global Hållbar
Länsförsäkringar Global Aktiv kommer från och med den 15 september att gå upp i Länsförsäkringar Global Hållbar.

Till nyheten

15 juni

BlackRock Natural Resources ny rekommenderad fond
Den 15 juni sker ytterligare en förändring i Länsförsäkringars fondutbud. Fonden BlackRock Natural Resources blir rekommenderad fond och samtidigt flyttas BlackRock World Mining till vårt utökade utbud.

Till nyheten

22 maj

Nya fonder i utbudet
Den 22 maj inkluderar vi totalt 11 nya fonder från JP Morgan, BlackRock och Handelsbanken i Länsförsäkringars fondutbud.

Till nyheten

 3 maj

Catella Reavinstfond byter namn till Sverige Aktiv Hållbarhet
Catella Reavinstfond som finns i vårt utökade fondutbud byter namn till Catella Sverige Aktiv Hållbarhet samtidigt som fonden också ändrar sina fondbestämmelser. Catella vill tydliggöra fondens placeringsinriktning mot hållbara investeringar. 

Läs mer om fonden 

4 april

Nya fonder från Carnegie i utbudet
Den 5 april utökar vi vårt utbud med fyra nya fonder från Carnegie; Carnegie Sverige, Carnegie Småbolagsfond, Carnegie Ryssland och Carnegie Corporate Bond. Samtidigt flyttas Skagen Global och JP Morgan US Small Cap till det utökade fondutbudet.

Till nyheten

28 mars

Länsförsäkringar Japanfond blir Japan Indexnära
Den 28 april gör vi om vår aktivt förvaltade Japanfond till en indexnära fond. I samband med förändringarna byter fonden namn till Länsförsäkringar Japan Indexnära.

Till nyheten 

15 mars

Länsförsäkringar Bekväm Pension slås samman med Bekväm Fond Balans
Den 17 mars 2017 kommer Länsförsäkringar Bekväm Pension att gå upp i Länsförsäkringar Bekväm Fond Balans. I mars utgår också fonderna Lannebo Pension, Enter Pension, FIM BRIC+ och SEB Europafond Småbolag ur utbudet.

Till nyheten 

15 feb

Länsförsäkringar fortsätter förändra fondutbudet
Den 15 februari sker ytterligare förändringar i fondutbudet. Catella Hedgefond, Catella Reavinstfond, Blackrock Dynamic Diversified Growth, FIM BRIC+ flyttas från det rekommenderade till det utökade fondutbudet.

Till nyheten

7 feb

Förbättrat fondutbud skapar bättre möjligheter för dig som kund
Nu förbättrar vi vårt fonderbjudande och ger dig som kund ännu bättre möjligheter genom fler fonder i ett nytt utökat fondutbud. Vi lägger till sex nya fonder i det utökade utbudet från Didner & Gerge, Lannebo och Norron. Vi lägger dessutom till JP Morgan Europe Small Cap i det rekommenderade utbudet.

Till nyheten