Stipendiaterna Fredrik Lindberg och Caroline Eriksson. Karolina Lundahl och Isabelle Hägglunds utmärkelse mottogs av en representant då stipendiaterna inte hade möjlighet att närvara vid utdelningen.

Tre stipendier till ungdomsledare Östersund

Stipendiaterna Fredrik Lindberg och Caroline Eriksson. Karolina Lundahl och Isabelle Hägglunds utmärkelse mottogs av en representant då stipendiaterna inte hade möjlighet att närvara vid utdelningen.

I fredags var det dags för länets allsång grand finale med val av fullmäktigeledamöter bland våra försäkringstagare i Östersund. Under allsången på Sporthallen fick Caroline Eriksson (UNF Jämtland) och Fredrik Lindberg (ÖGIF friidrott) ta emot 10 000 kronor var för sina ideella insatser för barn och unga! Karolina Lundahl och Isabelle Hägglund (Schysst sommar och vinter) som delade på ett av stipendierna kunde tyvärr inte vara med på utdelningen.

Juryns motivering

Så här motiverar en enig jury valet av stipendiater:

Fredrik Lindberg

"Fredrik har ett outtröttligt engagemang för sin förening, sin idrott och för den enskilde individen. Han lägger otaliga timmar på att planera och genomföra träningspass, utforma individuella träningsprogram, följa upp de aktiva och samordna aktiviteter i föreningen. Fredrik är mycket omtyckt som tränare och tränarkollega och sprider alltid positiv energi omkring sig. Han är även omtyckt av andra klubbar inom friidrotten i länet. Fredrik ÄR friidrott!"

Caroline Eriksson

"Caroline är trots sin unga ålder en otroligt driven person som har gjort underverk i föreningen UNF Jämtland. Bara ett halvår efter att hon själv blev medlem valdes hon in som ledamot i distriktsstyrelsen i Jämtland. Sedan dess har hon utvecklat distriktet i stor omfattning och skapat ny verksamhet såsom kurser, dans och läger. På UNF Sveriges kongress i juni 2017 vann lokalföreningen UNF Jämtland dessutom priset Most Improved, ett pris som tilldelas en förening som utvecklats mycket de senaste två åren. Carolines engagemang och driv tar sin utgångspunkt i att alla ska kunna få en meningsfull och nykter fritid."

Karolina Lundahl och Isabelle Hägglund

"Karolinas och Isabelles initiativ och fina genomförande av Naturskyddsföreningens projekt "Schysst sommar och vinter" har gett ungdomar möjligheten att bli intresserade och engagerade av miljö samtidigt som de verkligen fått en riktigt schysst sommar och vinter. Dessa inspirerande eldsjälar har sett till att anordna ett tjugotal gratisaktiviteter under deras tid som ledare. Förutom deras proffsiga ledarskap med glädje som spridit sig till hela gruppen har de också ägnat mycket tid och energi till planering, att söka bidrag och förberedelser inför utflykterna. Karolina och Isabelle har i projektet dessutom skapat är en mötesplats med mångfald - alla accepteras och många ungdomar som är med i "Schysst" kommer från andra länder."

Stort grattis till alla våra duktiga stipendiater!

Om ungdomsledarstipendiet

Duktiga ungdomsledare i länet uppmärksammas genom vårt ungdomsledarstipendium. Stipendiet delas ut vart tredje år i alla kommuner. Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut till ungdomsledare som arbetar ideellt och framgångsrikt med ungdomsverksamhet inom idrott, kultur, nykterhetsrörelsen, kyrkan eller inom andra verksamheter.

Läs mer om ungdomsledarstipendiet

Se alla nyheter