Fossilfritt Jämtland – fokusområde på Klimatseminariet 2017

Den 20 september genomfördes den femtonde upplagan av Klimatseminariet i Östersund. Klimatseminariet är ett samarbete mellan Östersunds kommun, Länsstyrelsen, Region Jämtland Härjedalen och Länsförsäkringar Jämtland. I år var även regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige medarrangörer.

Hållbarhet är ett viktigt fokusområde för oss på Länsförsäkringar Jämtland. Såväl miljömässig som ekonomisk och social hållbarhet står högt på agendan. När det gäller social hållbarhet har vi ett stort samhällsengagemang inom olika hållbarhetsområden och eftersom klimatfrågan är ett av de viktigaste globala hållbarhetsmålen är det årliga klimatseminariet ett av våra prioriterade engagemang, liksom vår medverkan i Klimatråd Jämtlands län.

Klimatseminariet 2017 lockade över 400 deltagare vilket är rekord!

– Det är jätteroligt att arrangemanget blev så välbesökt och lyckat, det känns som om allt fler inser hur otroligt avgörande klimatfrågan är för framtiden, säger Ulf Häggrot som är Länsförsäkringar Jämtlands representant i organisationsgruppen.

Moderatorer var Yvette Hermundstad från SVT sport och Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige. Bland föreläsarena fanns Per Bolund (finansmarknads-, konsument- och biträdande finansminsiter) som pratade om miljösatsningar i budget 2018, SJs vd Christer Fritzson som berättade om återinförandet av nattågstrafiken, Guðmundur H Sigurðarson, Vistorka, som berättade om den fossilfria staden Akureyri på Island, Heidi Andersson och Björn Ferry som i hållbarhetens anda medverkade via en film där de berättade om hur de arbetar med att minska sin klimatpåverkan och sist men inte minst berättade Mazdak Haghanipour, Power Circle, om elbilar, räckvidd och laddinfrastruktur.

Klimatrådet i Jämtlands län, där vi på Länsförsäkringar Jämtland medverkar, berättade också om sitt arbete för att bidra till att minska klimatpåverkan i hela länet.

Ta del av föreläsningarna

Du kan själv ta del av föreläsningarna i efterhand. Flertalet av föreläsningarna finns nu tillgängliga på YouTube.

Se föreläsningarna

Profilbild för Ulf Häggrot

Ulf Häggrot

Inköpsansvarig och miljösamordnare
Östersund

Om Klimatråd Jämtlands län

Klimatråd Jämtlands län ska bidra till att på ett resurseffektivt sätt göra länets energiomställning och klimat-anpassning framgångsrik.

Läs mer om Klimatrådet

Se alla nyheter