Ungdomsidrottsföreningar städar stränder i Bohuslän den 4 april

Tillsammans med Städa Sverige möjliggör Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän kuststädningar i åtta områden i Bohuslän på Städa Kust premiären den 4 april.

Åtta lokala ungdomsidrottsföreningar kommer att plocka skräp i Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns regi. Samtidigt som deltagarna får ett ekonomiskt bidrag till föreningen gör de en viktig insats för miljön. Alla som deltar får utbildning i nedskräpningens konsekvenser och förses med handskar, påsar och reflexvästar.

Samarbetet med Städa Sverige är en del av Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns samhällsengagemang och aktiviteter har ägt rum årligen sen 2017.

- Marint avfall är ett stort problem som vi måste göra något åt om vi inte vill ha mer plast än fisk i haven på sikt. Genom att engagera ungdomar och ledare från lokala idrottsföreningar bidrar vi till en ökad miljömedvetenhet samtidigt som vi främjar hälsa och satsar på ungdomsidrotten. Strandstädning är en del i vårt arbete att verka för ett friskt hav och en ren kust, säger Zandra Jönsson hållbarhetschef på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

- Samarbetet med Länsförsäkringar har under åren givit en mängd föreningar chansen att göra miljönytta och samtidigt tjäna en slant till sin lagkassa. Strandstädningen längs Bohuskusten behövs verkligen efter alla höst- och vinterstormar. Tillsammans med ungdomar vill vi arbeta långsiktigt och konkret i hållbarhetsfrågan, säger Mårten Heslyk projektledare Städa Sverige.

Vi räknar med att trots tider med Coronavirus, ska Städa Sverige kunna genomföras som vanligt. Eventuella anpassningar av genomförandet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer liksom de beslut och rekommendationer som kommer från RF till idrotten. Läs mer här
 

Städa Kust premiären

Förening Städområde
Hovås Billdal Fotboll Hovåsbadet, Gbg
BK HEID Smithska Udden, Gbg
Redbergslids IK Billdal, Gbg
Gullmarens Centre Court Hästevik, Lysekil
Orust FC Mollösund, Orust
Väjerns Båtklubb Samhället Väjerns kustremsa, Sotenäs
IK Rössö Skredsvik; Uddevalla
Hönö IS Västsida Fotö, Öckerö

Se alla pressmeddelanden