Kolla försäkringsskyddet före sportlovet

På måndag börjar sportlovet och det är hög tid att se över sina försäkringar. Särskilt viktigt är det att barnen har en barnförsäkring som täcker skador och sjukdomar som kan uppstå på lovet eller annan tidpunkt.

– En vanlig missuppfattning är att olycksfallsförsäkring ingår i hemförsäkringen. Det är klokt att se över försäkringsskyddet både för familjemedlemmar och för egendom före lovet, säger Agneta Wennberg, affärsområdeschef Privat på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

De försäkringar som du behöver ha extra koll på inför sportlovet är hemförsäkringen så att du exempelvis har ett bra allriskskydd, att bilförsäkringen täcker behovet, att de vuxna har en olycksfallförsäkring och att barnen har en barnförsäkring.

– En barnförsäkring gäller både sjukdom och olycksfall och den bör naturligtvis alla barn ha oavsett om de åker på sportlov eller inte. Det kan spela en avgörande roll för familjens ekonomi framförallt om barnet blir långvarigt sjuk och behöver stöd dygnet runt, säger Agneta Wennberg.

Tips inför sportlovsresan:

  • Kolla hemförsäkringen innan ni åker. Tar du exempelvis med dig många dyra saker på resan är det bra att kontrollera var gränsen för ersättning går för saker du tar med.
  • För att få ersättning för saker som du själv råkar ha sönder, som skidor eller glasögon, behöver du oftast ha ett tillägg till hemförsäkringen, så kallat allriskskydd. Allriskskyddet ger ersättning för fler skadehändelser än den vanliga hemförsäkringen.
  • I många hemförsäkringar går det att teckna ett utökat reseskydd. Exempelvis kan det vara avbeställningsskydd, kostnader för hyrd stuga, och mer omfattande ersättning om någon i familjen blir sjuk och resan inte kan genomföras som det var tänkt.
  • Packa inte bilen kvällen före resan, då ökar risken för bilinbrott.
  • Se till att ditt barn har en barnförsäkring som täcker både sjukdom och olycksfall. Om en olycka leder till bestående skador kan försäkringen ge ersättning. Den kan även ge ersättning för olika kostnader i samband med olyckan.
  • De vuxna behöver en olycksfallsförsäkring.

För mer information:
Agneta Wennberg, affärsområdeschef Privat, Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 0451-489 50
Renée Carlsson, hållbarhets- och kommunikationschef Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 0733-18 29 96

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder trygghet och möjligheter genom bank, försäkring och fastighetsförmedling i vårt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne och på Österlen. Vi är idag drygt 100 anställda och finns nära dig när du behöver oss. Tillsammans skapar vi en långsiktigt hållbar trygghet och möjligheter för våra kunder, som också är våra ägare.

Se alla pressmeddelanden