Betala med Swish

Anslut ditt mobilnummer till Swish

Betala på ett ögonblick – direkt i mobilen

Med Swish kan du skicka och ta emot pengar enkelt och säkert med mobilen. För att skaffa Swish behöver du en mobiltelefon och ett Mobilt BankID.

Swish för företag och organisationer

Med Swish kan företag, föreningar och organisationer snabbt och enkelt ta betalt med mobilen. Pengarna kommer in på kontot direkt utan fördröjningar.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Halland

Skaffa Swish

Anslut dig till Swish i vår mobilapp eller logga in på Mina sidor. Har du en Windows Phone ansluter du dig på Mina sidor.

QR-kod för ännu snabbare betalningar

När du skannar en QR-kod blir information om betalningen automatiskt ifylld och godkänns sedan med Mobilt BankID. Du kan också skapa en egen QR-kod som andra kan betala till. 

Säg det med Swish

Gör din betalning mer personlig med funktionen "Säg det med Swish". Mottagaren får en notis i form av ett paket som öppnas för att se summan du givit, temat du har valt och din personliga hälsning.

Läs mer om funktionera i Swish


Swish för barn och ungdom

För över veckopengen till barnen med Swish

Med Swish kan du enkelt föra över pengar till barnen. Allt de behöver är ett ungdomskonto och en mobiltelefon.

Swish är dessutom praktiskt för barnen själva. Då kan de enkelt föra över pengar om de lånat av en kompis, eller om de vill dela på biobesöket. Ditt barn skaffar Swish genom att själv logga in på Mina sidor. 

Logga in

Mobilt SäkerhetsID/LFID för barn under 18 år

För att barn under 18 år även ska kunna skicka pengar med Swish behöver de ett Mobilt SäkerhetsID/LFID. För att skaffa det behöver båda föräldrarna följa med till ett av våra kontor.

Det går också bra att ta med en fullmakt från den andra föräldern.

Läs mer om Mobilt SäkerhetsID/LFID


Villkor & viktig information

Här har vi samlat information för dig som vill få fördjupad information om Swish. 


Vanliga frågor och svar

 • Försäkringar

  Swish fungerar för privatkunder och alla kan ta emot pengar oavsett ålder och typ av telefon. Från 16 år kan du också skicka pengar via Swish. Även företag, föreningar och organisationer kan ta betalt med Swish.

 • Försäkringar

  Om du har kvar samma mobilnummer behöver du bara ladda ner och aktivera Swish-appen i din nya mobil. Har du bytt telefonnummer behöver du först avsluta Swish på Mina sidor och sedan ansluta dig igen till tjänsten med det nya mobilnumret och aktivera Swish-appen på nytt.

 • Försäkringar

  När du skaffar Swish får du en beloppsgräns på 10 000 kronor att skicka. 

 • Försäkringar

  Om du vill ändra beloppsgränsen kan du enkelt göra det på Mina sidor. Gå till den Personliga menyn överst på sidan och klicka därefter fliken Swish.

 • Försäkringar

  Om du ska swisha belopp mellan 50 000 och 150 000 kronor gör du bara en föranmälan  på Mina sidor och skriver vem du ska swisha betalningen till.

  Logga in på Mina sidor

 • Försäkringar

  Säg det med Swish innebär att du kan skicka din betalning som en present. Du kan välja mellan flera olika illustrationer - säg grattis, tack eller överraska någon med Swish. Lägg sedan till din egen personliga hälsning och gör din betalning personlig med ’Säg det med Swish’.

Till frågor och svar