Så väljer du rätt

Oavsett om du bor i lägenhet eller villa så behöver du en hemförsäkring. Om det oförutsedda skulle hända är det viktigt att du är rätt försäkrad. Men det finns en del saker som många missar när de väljer hemförsäkring.

Så väljer du rätt
Helena Boström, Produktchef på Länsförsäkringar Halland tipsar om vad du ska tänka på när du väljer försäkringsbolag.

- Många tror att en hemförsäkring är exakt likadan hos alla bolag och att det enbart är priset som skiljer. Men vad hemförsäkringen omfattar skiljer sig åt en del beroende på vilket bolag du väljer, säger Helena Boström, produktchef på Länsförsäkringar Halland.

Kolla att Allrisk (drulleförsäkring) ingår

I vår hemförsäkring ingår alltid Allrisk, något som flera andra försäkringsbolag säljer som ett separat tillägg. Allrisk (eller drulleförsäkring som det ofta kallas) är den del av försäkringen som ger dig ersättning om du till exempel tappar din mobil i golvet, spiller kaffe i nya soffan eller sätter dig på dina glasögon.

Är du rätt försäkrad?

Svara på några enkla frågor om din livssituation och få snabbt svar på vilka försäkringar du bör ha. 

Kolla ditt försäkringsbehov

Ta reda på vem/vilka försäkringen gäller för

Vår hemförsäkring omfattar alla i din familj som är folkbokförda på samma adress och bor i samma bostad. I andra försäkringsbolag krävs att varje person är namngiven i försäkringsbrevet och man betalar också premie efter vilka som omfattas av försäkringen.

Kolla vilket reseskydd som ingår

Gillar du att resa vill du troligen ha ett utökat reseskydd i din hemförsäkring, en produkt som många försäkringsbolag säljer som ett tillägg. Hos Länsförsäkringar Halland ingår det utökade reseskyddet när du väljer Hemförsäkring Stor.

Ta dig tid att läsa villkoren

Försäkringar kan verka krångliga och många väljer därför försäkring enbart utifrån pris, utan att sätta sig in i vad som ingår. Det kan bli dyrt om du råkar ut för något och vill ha ersättning från ditt försäkringsbolag. Du ska alltid kunna hitta förköpsinformation och försäkringsvillkor på försäkringsbolagets hemsida. Ta dig tid att läsa dem och jämföra försäkringsbolag på rätt villkor, tipsar Helena Boström, produktchef på Länsförsäkringar Halland.

Länsförsäkringar Halland är ett lokalt kundägt bolag där vi känner våra kunder. Vår hemförsäkring är utformad för att täcka de allra flesta kunders behov, utan att du behöver betala för extra tillägg. Dessutom får du som kund (och delägare) återbäring när företaget går med vinst.

Vilken hemförsäkring passar dig?

Vi hjälper dig att jämföra och hitta rätt försäkring för dina behov.

Jämför hemförsäkring