Övriga konton för sparande

Bli bankkund direkt med Mobilt BankID

Ansök om att bli bankkund så får du ett privatkonto, ett bankkort, tillgång till vår mobilapp och Mina sidor. Du behöver ett Mobilt BankID och en giltig svensk id-handling.

Har du Frihetskapital?

Vi på Länsförsäkringar vill inspirera fler till att spara pengar för den egna känslan av frihet och trygghet. Hur ser du på ditt sparande?

Läs mer om Frihetskapital
Informationen gäller för Länsförsäkringar Halland

Få ut mer av ditt sparande

Här hittar du kontotyper där du kan spara i olika typer av värdepapper. De skiljer sig från vanliga sparkonton i och med att kurserna kan stiga och sjunka. Risken ökar, men också möjligheten till en högre avkastning.

Investeringssparkonto

Ingen extra skatt när du flyttar mellan sparformer

Investeringssparkonton, även kallat för ISK är en flexibel sparlösning för långsiktigt sparande som gör det enkelt att spara i aktier, fonder eller andra typer av värdepapper.

Kapitalförsäkring

Slipp deklarera uttag och kapitalvinstskatt

Sparande i kapitalförsäkring passar för dig som vill ha ett långsiktigt målsparande för dig eller dina närstående.

En sparform som är bra om du vill vara säker på att en viss person ska få ut pengar vid en viss tidpunkt.

Fondkonto

Det är enkelt att spara och hantera ditt sparande i fonder

Genom att spara i fonder placerar du dina pengar i en samling värdepapper som kan vara aktier eller obligationer. Du har snabb tillgång till dina pengar genom att hantera och sälja dina fonder, nästan precis som ett vanligt bankkonto.

Aktiedepå

Köp och sälj aktier enkelt på internet

Med ett aktiedepåkonto får du enkelt en överblick och möjligheten att handla med aktier, obligationer och strukturerade placeringar. Pengar kopplade till ditt aktiedepåkonto finns alltid tillgängliga för handel och uttag.


Sparande utan risk

Sparkonto

Ett tryggt alternativ för dig som vill börja spara

Väljer du att spara i ett sparkonto är dina pengar lättåtkomliga. Det passar dig som vill månadsspara till något särskilt eller som en extra trygghet.

Fasträntekonto

Spara under bestämd tid med hög ränta

Fasträntekonto är till för dig som vill spara pengar under en förutbestämd tid, allt mellan tre månader till fem år. Räntan är fast under spartiden, vilket gör att du vet exakt hur mycket pengar du kommer att få. Minsta belopp att spara är 20 000 kronor.

Hallandskonto

För dig som vill spara långsiktigt och låta pengarna växa tryggt

Du kan välja mellan engångsinsättning eller månadssparande. Sparar du över 50 000 kronor så får du en högre ränta. Du kan göra ett fritt uttag per år.


Läs mer om aktier & fonder

Med ett sparande i aktier och fonder ökar du möjligheten för en större avkastning på placerade pengar. Med möjligheten till ökad avkastning ökar även risken.Vi erbjuder
en rad alternativ både för nybörjaren och den som vill vara aktiv i sina placeringar.

Aktier

Spara med precision i aktier

Aktiehandel passar dig som är beredd att ta en viss risk för möjligheten till högre avkastning. Hos oss kan du handla med svenska aktier och aktierelaterade värdepapper.

Fonder

Välj risknivå och delaktighet

Vi har olika alternativ för dig som vill placera i fonder. Du väljer hur länge och hur mycket du vill spara samt om du vill spara med eller utan risk, för olika möjligheter till avkastning. Resten sköter våra fondförvaltare.