Ditt lokala länsförsäkringsbolag

Informationen gäller för Länsförsäkringar Halland

Länsförsäkringar Hallands årsredovisning

Årsredovisning 2016

På denna sida publicerar vi alla våra senaste årsredovisningar. Om du saknar någon är du välkommen att kontakta oss så skickar vi den till dig.

2016 − ett bra år för Länsförsäkringar Halland

"2016 var ett bra år för Länsförsäkringar Halland. Inte minst resultatmässigt där vi uppfyller alla måltal för att kunna lämna 120 miljoner kronor i återbäring till våra kunder under 2017! Detta är det yttersta beviset på vad det innebär att vara ett kundägt bolag. Gör vi ett överskott som är större än vad vi långsiktigt behöver, ger vi pengar tillbaka till våra kunder."

Med dessa ord inleder bolagets vd Christian Bille sin information om året 2016.
Klicka på länken nedan för att ta del av Årsredovisningen 2016.

Läs hela årsredovisningen

Åsredovisningar från tidigare år


Länsförsäkringar Hallands rapport om solvens och finansiell ställning

Rapport om solvens och finansiell ställning (SFCR) 2016

Solvens 2, ett nytt harmoniserade EU-omfattande regelverk för försäkringsbolag, trädde i kraft den 1 januari 2016. Det nya regelverket ställer nya krav på rapportering och upplysningar samt krav på vilka dokument som ska publiceras på försäkringsbolagens offentliga webbplats. Detta är den första årliga Rapport om solvens och finansiell ställning (SFCR) som lämnas från Länsförsäkringar Halland.

Läs rapporten här


Om Länsförsäkringar Halland

Vår lokala närvaro är vår styrka

Det lokala bolaget nära dig

Vi som jobbar på Länsförsäkringar Halland bor där du bor, handlar i samma affärer, läser troligen samma tidningar och har samma väder som du. Vi hävdar att de som finns nära dig har lättare att engagera sig, förstå och hjälpa än de som befinner sig långt borta. Kanske är det därför som Länsförsäkringar år efter år, enligt flera olika undersökningar har nöjda kunder.

Du äger oss

Är du kund hos Länsförsäkringar Halland är du också delägare. Vårt mål är inte att tjäna så mycket pengar som möjligt, utan att erbjuda prisvärda produkter och hög servicegrad. Efter avsättning till nödvändiga investeringar och en långsiktig ekonomisk uthållighet, återgår överskottet till kunderna i form av lägre premie, förmånskundsrabatt eller återbäring.

Läs mer om Länsförsäkringar Halland

Hållbarhet

Frågor om ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet har för Länsförsäkringar alltid varit mer en naturlig del av verksamheten än en vald strategi. 23 kundägda bolag som gemensamt äger Länsförsäkringar AB – hela verksamheten med enda syfte att skapa trygghet för kunder och ägare.

Läs mer om länsförsäkringsgruppens och ditt lokala länsförsäkringsbolags hållbarhetsarbete